Het maken van je eigen WordPress-website kan intimiderend lijken als je het nog nooit eerder hebt gedaan, maar met het juiste advies wordt het veel toegankelijker. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten om je eigen WordPress-website op te zetten en te onderhouden.
Wat is WordPress?
WordPress is een populair content management systeem (CMS) waarmee je een volledig functionerende website kunt maken. Het is gebaseerd op PHP en MySQL, programmeertalen die relatief eenvoudig te leren zijn, vooral als je een idee hebt van hoe codering in het algemeen werkt.
Door je eigen site te maken met WordPress, kun je deze volledig aanpassen en er net zo professioneel uit laten zien als elke andere grootschalige site.
Het kiezen van een domeinnaam
Kies een gedenkwaardige, maar eenvoudige domeinnaam voor je website; je wilt tenslotte dat mensen hem onthouden! Waar je ook voor kiest, het is meestal gemakkelijker om een .com- of .net-extensie te laten werken dan een .ws, .info of andere alternatieven.
Het moet beschrijven waar je website over gaat en passen bij de content die je van plan bent te plaatsen. Maak het authentiek, want het is immers jouw website!
De hosting van je WordPress-website
Wanneer je klaar bent om je nieuwe site te lanceren, moet je deze op een webserver hosten. De belangrijkste dingen om naar te zoeken in een webhost zijn betrouwbaarheid en snelheid: kies een bedrijf dat al jaren bestaat, uitstekende klantenservice en ondersteuning heeft en hostingpakketten biedt met royale bandbreedtelimieten. Als je van plan bent meerdere sites onder één account te hebben (zoals sites van klanten), kijk dan hoeveel subdomeinen of websites je kunt maken.
Tijd om WordPress te installeren
De kern van een WordPress-site is de software, waarmee je plug-ins en thema’s kunt installeren en je inhoud kunt bijwerken. De eerste stap bij een wordpress website maken is het downloaden en installeren van WordPress. Als je dat eenmaal hebt gedaan, is het tijd om het uit te bouwen door je instellingen, thema’s en plug-ins aan te passen. Tot slot moet je je site vullen met content.
Als je WordPress bijvoorbeeld als zakelijke website gebruikt, kun je pagina’s maken voor elk product of elke aangeboden service. Als het een informatieve site is, zoals een persoonlijk of professioneel portfolio, dan is misschien elke sectie gewijd aan één project of werkstuk. Zolang er secties op je site zijn, kunnen bezoekers gemakkelijk navigeren en bekijken wat hen het meest interesseert.
Deel, promoot en wordt gevonden!
Wanneer je website eenmaal online is, is het tijd om het te delen en promoten! Je kunt je content bijvoorbeeld delen via sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de adverteermogelijkheden op deze platformen.
Daarnaast wil je ook aan je SEO werken (Search Engine Optimization / zoekmachine optimalisatie). Met de juiste SEO-strategie trek je hoogwaardige bezoekers aan die klaar zijn om actie te ondernemen. De sleutel is om ervoor te zorgen dat de inhoud en links van je site relevant zijn voor wat mensen online zoeken.
Reageer