jbl charge 5 review

JBL Charge 5 Review

Steeds meer mensen zie je rondlopen met een JBL Charge 5. Iedereen is er alleen maar positief over. Net als alle anderen overwoog ik ook om een JBL Charge 5 te halen. Uiteindelijk heb ik dat ook gedaan. Maar hoe goed is een JBL Charge 5 nou eigenlijk? Doordat je weinig informatie vindt op het internet besloot ik om deze review te schrijven.

Inhoudsopgave

Waarom zou je een JBL Charge 5 eigenlijk kopen?

Er zijn verschillende redenen die het aanschaffen van een JBL Charge 5 een goed idee maken voor sommigen. Denk dan aan redenen zoals op een mooie wijze muziek kunnen luisteren. Ook als je makkelijk wat goede speakers ergens naartoe wilt nemen, is de JBL Charge 5 ideaal. Verder is het ook handig als powerbank voor je mobiel.

jbl charge 5

Als jij echter niet veel budget hebt voor speakers, is het slimmer om naar een ander product te kijken. Verder is niet helemaal duidelijk hoe het zit met de garantie, ook al is de JBL Charge 5 van uiterst hoge kwaliteit gemaakt. Houd hier dan ook rekening mee voordat je besluit deze speakers in huis te halen voor een leuk feestje.

Functionaliteiten en voordelen van de JBL Charge 5

Er zijn talloze redenen om een JBL Charge 5 in huis te halen, ook al zijn deze speakers lang niet voor iedereen. Maar over welke functionaliteiten en voordelen beschikt een JBL Charge 5? Je wilt immers wel weten welke soort speakers je in huis haalt.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste functionaliteiten waar je vanaf moet weten. Zo kun je zelf beslissen of dit apparaat het soort speakers is dat je naar op zoek bent.

Een mooi geluid

De eerste functionaliteit van een JBL Charge 5 is natuurlijk het geluid. Deze speakers beschikken namelijk over een geluid dat heerlijk is om naar te luisteren. Met de twee basradiatoren in de speakers is ook wat zwaardere muziek prima om naar te luisteren.

Wanneer je een echte muziekliefhebber bent, is dit dan ook zeker een voordeel. Zo kon ik tijdens een feest de sfeer aan de hand van goede muziek heerlijk maken. Iedereen wil dit natuurlijk kunnen doen.

Weinig gewicht

Een andere functionaliteit van een JBL Charge 5 is het gewicht. Of beter gezegd; het gebrek daaraan. De JBL Charge 5 weegt namelijk maar 960 gram. Daardoor kan zelfs iemand die nooit naar de sportschool gaat deze speakers overal naartoe brengen.

Dit maakt deze speakers erg handig voor mensen die veel reizen. Zo kan ik de JBL Charge 5 naar het park brengen op een mooie lentedag. Ook op het strand kun je een leuk feestje ervan maken. Verder heb je natuurlijk ook geen last van een koffer die te veel weegt bij een budget luchtvaartmaatschappij waardoor jij je vlucht mist. Al met al vind ik het lage gewicht van een JBL Charge 5 erg handig voor in het dagelijkse leven.

Nooit meer zorgen op het strand

Eerder zei ik al dat een JBL Charge 5 door het gewicht makkelijk is om naar het strand mee te nemen. Maar bij de meeste speakers kun je het beste niet naar het strand gaan. Voor de JBL Charge 5 geldt dit echter niet. Dit komt door twee redenen.

Ten eerste is de JBL Charge 5 waterdicht. Zelfs wanneer je niet op let en het zeewater de speakers bereikt, hoef jij je geen zorgen te maken. Dat scheelt lekker veel stress. Ook is de JBL Charge 5 stofdicht. Dit betekent dat stof zoals zand niet je speakers verpest. Zo kun je heerlijk van jouw stranddagje genieten.

Je mobiel raakt niet leeg

Een andere functionaliteit van de JBL Charge 5 is dat het als powerbank kan fungeren. Je verbindt simpelweg de oplader van je mobiel met de speakers en de batterij van je mobiel begint op te laden. Hoewel dit niet per se de snelste manier is om je mobiel op te laden, is dit nog steeds erg handig.

Vooral doordat de bluetoothverbinding meer batterij verbruikt, gaat je mobiel via de powerbankfunctie niet zo snel leeg. Daardoor kun je langer dan gedacht muziek afspelen.

Perfect voor grotere feestjes

Ben jij net als ik fan van een feestje op zijn tijd? Dan is de JBL Charge 5 een uitstekende set speakers om een feestje echt leuk te maken. Zo is de kwaliteit van deze speakers erg hoog, inclusief de bas. Maar waar ik het meest van onder de indruk was, is de partyboost functie.

Met deze functie kun je meerdere JBL Charge 5 speakers met elkaar laten verbinden. Daardoor heb je op meerdere plekken tijdens een feestje dezelfde audio. Zo lijkt het haast alsof er een echt concert plaatsvindt. Wanneer jij geregeld huis- of tuinfeestjes houdt, is deze functie erg handig.

Ook voor Netflix geschikt

Alleen maar speakers halen om naar muziek te luisteren of voor feestjes was eerlijk gezegd niet genoeg reden voor mij om een JBL Charge 5 te halen. Wat mij meer interesseerde was het feit dat je ook audio van je laptop of televisie kunt laten afspelen op de speakers.

Zelfs wanneer ik alleen Netflix op mijn mobiel had, kon ik op mijn kleine scherm toch nog goede audio krijgen. Doordat je dit kunt doen met de JBL Charge 5, is het ook niet langer nodig om een andere geluidsinstallatie voor je televisie te halen. Zo sloeg ik twee vliegen in één klap, wat ook nog eens een aardig bedrag scheelde voor mijn portemonnee.

Dag en nacht doorgaan

De laatste functionaliteit van de JBL Charge 5 dat ik erg handig vond, was de afspeeltijd. Veel speakers hebben namelijk maar een beperkte afspeeltijd. Een afspeeltijd van zes uur is vrij normaal voor een gemiddeld setje speakers.

Maar de meeste feestjes duren langer dan dat, waardoor dit voor mij toch een beetje de sfeer verpestte. De JBL Charge 5 beschikt echter over een afspeeltijd van 20 uur. Daardoor kwam het geen enkele keer voor dat de speakers eerder op waren dan dat het feestje voor bij was. Zo bleven met deze speakers mijn evenementen qua sfeer altijd top.

Wat vinden anderen van de JBL Charge 5?

Nu je mijn mening weet over de JBL Charge 5, is het ook slim om te kijken naar wat anderen vinden. Op tweakers.net zijn de meeste gebruikers positief. Zo is Marsmillo blij met de kwaliteit van de speakers, maar vindt hij het wel jammer dat je een tweede speaker nodig hebt om van de Partyboost gebruik te maken.

Ook is de prijs wat aan de dure kant voor hem. Een gebruiker genaamd Ikloon is ook tevreden over de geluidskwaliteit. Echter vindt hij dat de vorm van de JBL Charge 5 wat lomper is vergeleken met de voorgangers van deze speaker.

Conclusie

Al met al beschouw ik de JBL Charge 5 als een uitstekende speaker om in huis te halen. Vooral als jij vaak feestjes geeft en frequent reist, is deze speaker erg handig. Met alle verschillende functionaliteiten die je tot je beschikking hebt, is hij in allerlei situaties bruikbaar.

Het enige nadeel is dat de prijs wat aan de hoge kant is. Maar over de lange termijn vind ik de aanschaf van dit apparaat het zeker waard. In het ergste geval kun je wachten tot er een mooie kortingsactie voorbijkomt. Wanneer jij op zoek bent naar een setje goede speakers is de JBL Charge 5 dus zeker een optie om goed rekening mee te houden.

Remon Hendriksen
Remon schrijft graag over Tech, Gadgets en Software. Heeft ook nog eens een voorliefde voor Data en SEO. Zijn ICT opleiding komt hier nog regelmatig van pas.