copywriting met chatgpt

Hoe je nieuwe IT-technieken effectief kunt inzetten voor goede online copy

Goede copy is in deze tijd belangrijker dan ooit tevoren. Het hedendaagse internet staat immers vol met teksten en om die reden heb je ook te maken met veel concurrentie.

Je denkt misschien dat het negatief is dat er veel blogs en artikelen op het internet staan, maar het tegendeel is juist waar.

De meeste blogs en artikelen zijn namelijk niet van hele goede kwaliteit en daarom kun je je juist onderscheiden met goede copy. Daar zitten internetsurfers namelijk echt op te wachten. 

Maar wat zijn dan de voorwaarden van goede copy? Welnu, allereerst moet iets interessant geschreven zijn. Het moet direct de aandacht trekken. Tegelijkertijd moeten er niet veel spelfouten en grammaticale fouten in de teksten zitten.

Dit gebeurt vaker dan je denkt, aangezien Nederlands een ingewikkelde taal is. Daarnaast is het belangrijk dat je copy uniek is en geen plagiaat bevat. Voor al deze zaken kun je gelukkig IT gebruiken en in dit artikel leggen we je uit hoe je dit doet. 

copywriting it

Laat je ondersteunen door ChatGPT

Allereerst moet de inhoud dus interessant zijn. Relevant en informatief zijn twee belangrijke sleutelwoorden. Gelukkig kan ChatGPT je daar tegenwoordig mee helpen.

Als je bijvoorbeeld geen inspiratie hebt, dan kan deze nieuwe chatbot met goede ideeën komen. Dat wil overigens niet zeggen dat het verstandig is om je volledige tekst door ChatGPT te laten schrijven. 

In de eerste plaats is ChatGPT nog erg foutgevoelig. Niet alleen als het gaat om de spelling en grammatica, maar ook om de inhoud. Daarnaast schrijft ChatGPT ook niet altijd teksten met waardevolle content.

Ze zijn doorgaans redelijk vlak. Copywriting met ChatGPT is weliswaar mogelijk, maar dan is het wel relevant om te weten hoe je deze chatbot optimaal kan benutten. Dit kun je gelukkig leren bij een training. 

Gebruikt de juiste software voor spelling en grammatica

Als je gebruikmaakt van Word, dan weet je ongetwijfeld dat er een spellingchecker is. Deze is echter zeer beperkt, want die controleert alleen maar of woorden goed geschreven zijn en soms geeft de bekende tekstverwerker zelfs foute adviezen.

Word, en de meeste andere tekstverwerkers, letten bijna niet op grammaticale fouten. En die worden vaker gemaakt dan je denkt. Zelfs voor de echte taalpuristen onder ons. Gebruik je wel het juiste verwijswoord? Is het ‘hen’ of ‘hun’? En vergeet niet de vele d/t-fouten. 

Gelukkig is er tegenwoordig geavanceerde software voor grammatiachecks. Meestal heb je wel een abonnement nodig voor alle functies, maar geld aan dergelijke software besteden is het meer dan waard. 

Gebruik een betaalde plagiaatchecker

Als je wilt weten of je content uniek is, dan is het handig om alle copy door een plagiaatchecker te halen. Je hebt online veel gratis plagiaatcheckers, maar die zijn meestal minder geavanceerd en doorgaans kun je maar een beperkt aantal woorden tegelijkertijd checken.

Een abonnement afsluiten voor een goede plagiaat tool is dan ook geen slecht idee.

Siem
Siem heeft zich gespecialiseerd in hardware, technologie en AI. Stuur hem gerust een mail als je hier vragen over hebt.