kvm switches

De beste 5 KVM switches van dit moment

Een KVM switch biedt snel toegang tot diverse bronnen van informatiegegevens of AV-signalen. Door het beheer van je computers en servers te centraliseren met één toetsenbord, één monitor en één muis, bespaar je aanzienlijk veel tijd.

Met een KVM switch kun je maximalisatie van de productiviteit en visualisatiemogelijkheden bereiken. Ook leidt het gebruik van dit apparaat tot verbetering van het situationeel bewustzijn, omdat snelle gegevensverzameling van meerdere computers tegelijk kan plaatsvinden.

Wat is een KVM Switch?

KVM staat voor: keyboard, video, mouse. Een KVM switch kan ook andere schakelmogelijkheden bevatten, zoals voor USB- en audiopoorten.

De KVM switch heeft een selector die je in staat stelt om te kunnen kiezen welke apparatuur je wilt bedienen. Meestal zijn KVM switches voor twee computers, maar er zijn ook modellen met meer aansluitingen voor bedrijfsmatige activiteiten.

Er zijn KVM switches die speciaal zijn ontworpen om verbinding te maken met duizenden gebruikers en servers. Dankzij de plug-and-play kun je deze gebruikers en servers net zo snel toevoegen als loskoppelen.

In het begin waren KVM switches uitsluitend bedoeld om video, keyboard en mouse te delen, maar ze zijn vandaag de dag geëvolueerd om ook andere USB-randapparatuur of audioapparaten, zoals luidsprekers en microfoons, te kunnen bedienen. De ruimte en de kosten van een randapparaat voor elke computer kun je op deze manier verminderen.

Daarnaast zijn er KVM switches die verbinding kunnen maken via IP-protocol, zodat ze op elke computer kunnen werken, ook als deze niet fysiek op dezelfde plek staat als de KVM. Zo kun je ook alle apparatuur aansturen op je netwerk, ongeacht waar ze zich fysiek bevinden.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een KVM Switch?

Bij de aankoop van een KVM switch moet je rekening houden met het aantal computers dat je wilt aansluiten.

Evalueer de hardware apparaten die een KVM switch verbindt met bijvoorbeeld muis, toetsenbord of monitor. Let er op welk type poorten (USB of PS/2) de computer gebruikt om met deze apparaten te communiceren.

Koop een KVM switch die compatibel is met het besturingssysteem dat op de computers is geïnstalleerd. Het is ook altijd aan te raden om een ​​KVM switch te kiezen die alle standaard resoluties ondersteunt.

Schaf een KVM-switch aan die automatische scaninterval ondersteunt. De scanfunctie maakt het namelijk mogelijk om de activiteit op alle aangesloten computers gedurende een bepaalde tijd volgen en analyseren.

Zoek naar functies zoals LED-display die laat zien welke computer de KVM switch bewaakt, knoppen aan de voorkant voor elke computer waarmee je handmatig poorten kunt selecteren, maar ook flash-update waarmee je een flashstation kunt aansluiten zodat stuurprogramma’s en firmware kunnen worden bijgewerkt.

Zorg ervoor dat de KVM switch beveiligingsfuncties heeft, zoals het instellen van poorttoegangsrechten. Deze zijn handig bij het beheren van de gebruikers die toegang hebben tot de computers via de KVM switch.

De 5 beste KVM switches van het moment

1. Ugreen USB 3.0 Switch 4

Geniet van een verhoogde werkefficiëntie met de Ugreen USB 3.0 KVM switch. Met deze switch kunnen 2 gebruikers 4 USB 3.0-randapparatuur delen, zoals een muis, scanner, printer, en toetsenbord.

Deze KVM switch is ideaal als je meerdere pc’s of Mac’s hebt. Het voortdurend wisselen van kabels of het installeren van ingewikkelde software voor het delen van netwerken behoort hiermee tot het verleden.

Voordelen van de Ugreen USB 3.0 Switch 4

 • De toetsenbordmuisschakelaar ondersteunt ultrasnelle USB 3.0-gegevensoverdrachtsnelheden tot 5 Gb/s, ruim tien keer sneller dan USB 2.0. Zo kun je probleemloos werken met USB 3.0-apparaten met hoge bandbreedte, zoals externe harde schijven, digitale videocamera’s, camcorders, hoge -resolutie webcams en videobewakingscamera’s.
 • Bevat een One-Botton Switch, waarmee je eenvoudig kunt schakelen tussen systemen via drukknoppen met LED die de actieve computer binnen één seconde aangeven.
 • Je krijgt een stabielere verbinding: de USB 3.0-schakelaar heeft een aparte micro-USB-poort voor optionele voeding, die zorgt voor optimale compatibiliteit met meer apparaten, zoals SSD, HDD en digitale videocamera’s.

Nadelen van de Ugreen USB 3.0 Switch 4

 • De Ugreen USB 3.0 KVM switch gebruikt een standaard 5V-adapter. Deze is jammer genoeg niet inbegrepen, maar wel apart verkrijgbaar.
 • Elke lader met een hogere uitgangsspanning dan hierboven genoemd is niet toegestaan. Het kan namelijk de prestaties van het product beïnvloeden.

2. Delock DisplayPort 1.4 KVM Switch

Ben je op zoek naar een praktische oplossing om vier computers te kunnen bedienen? Dan is deze KVM switch van Delock de beste keus!

Voordelen Delock DisplayPort 1.4 KVM Switch

 • Met de DisplayPort-uitgang kun je alle vier computers op één DisplayPort-monitor beheren. Sluit probleemloos een toetsenbord en muis aan via twee USB 2.0-poorten of kies voor aansluiting van harde schijven of USB-opslagapparaten via twee USB 3.0-poorten.
 • De actieve computer kan worden geselecteerd door muisgebaar, sneltoets op het toetsenbord, infraroodafstandsbediening of knop op het apparaat.
 • Dankzij de ondersteuning van Multi-Stream Transport (MST) kun je met een optionele MST-hub ook meerdere monitoren op de DisplayPort-uitgang gebruiken.

Nadelen Delock DisplayPort 1.4 KVM Switch

 • Dankzij de HDMI-uitgang kun je wel twee monitoren aansluiten, maar er kan slechts één actief zijn.
 • Een KVM switch emuleert een standaard bedrade toetsenbord met 104 toetsen en een generieke bedrade muis met twee of drie knoppen op hun respectievelijke consolepoorten. Of een draadloze of gamingmuis en -toetsenbord werken met KVM switches, hangt af van verschillende factoren.

Doorgaans werken de meeste draadloze muizen en toetsenborden niet met KVM switches. Gebruik daarom liever een ​​standaard bekabelde muis en toetsenbord wanneer je gebruik maakt van een KVM switch.

3. UGreen 2 In 4 Out USB 3.0 Sharing Switch Box

De UGreen 2 In 4 Out USB 3.0 Sharing Switch Box is een goede keuze als je meerdere computers hebt. Met deze KVM switch verhoog je gegarandeerd je werkefficiëntie.

Maximaal twee gebruikers kunnen met de UGREEN USB 3.0 KVM gebruiken. Deel je USB 3.0-randapparatuur zoals printer, muis, scanner en USB-schijf, zonder aldoor kabels te wisselen of ingewikkelde software in te stellen.

Geniet van een stabielere verbinding dankzij de USB 3.0-schakelaar met een aparte micro-USB-poort voor optionele voeding. De compatibiliteit met meer apparaten wordt hierdoor groter.

Voordelen UGreen 2 In 4 Out USB 3.0 Sharing Switch Box

 • Compatibel met Windows 10/7/2000/XP/Vista, Linux, Mac OS X en Chrome OS. Je hebt dus geen driver installatie meer nodig voor compatibele systemen.
 • De toetsenbordmuisschakelaar ondersteunt ultrasnelle USB 3.0-gegevensoverdrachtsnelheden tot 5 Gb/s. Zo kun je probleemloos werken met USB 3.0-apparaten die een hoge bandbreedte hebben. Deze KVM switch is ook achterwaarts compatibel met USB 2.0- en USB 1.1-apparaten.
 • Dankzij de One-Botton Switch kun je eenvoudig schakelen tussen systemen via drukknoppen met LED die de actieve computer binnen één seconde aangeven.

Nadelen UGreen 2 In 4 Out USB 3.0 Sharing Switch Box

 • Jammer genoeg kunnen draadloze 2.4Ghz apparaten, zoals wifi, muis adapters en draadloze toetsenborden niet stabiel werken in de nabijheid van USB 3.0 apparaten of hubs. De host poort of een USB 2.0 verbinding gebruiken kan uitkomst bieden.

4. Startech.com 2-Port DisplayPort Dual-Monitor KVM Switch

Deze KVM switch maakt het mogelijk om twee dubbele DisplayPort-computers met hoge resolutie te bedienen. Het uitvoeren van toepassingen met een hoge resolutie, zoals videobewerking en multimediaontwerp, is nu een fluitje van een cent.

De Startech.com 2-Port DisplayPort Dual-Monitor KVM Switch is compatibel met DP-desktop- en notebookcomputers en DP-monitoren. Ook ondersteunt het een resolutie tot 2560×1600@ 60Hz resoluties met DisplayPort HD-audio, alsook 2-kanaals analoge stereo-audio en microfooningang.

Maak gebruik van de hoge resolutiemogelijkheden van DisplayPort voor apparatuur voor satelliettopografie. Deze KVM switch is ideaal voor hoge resolutie Digital Signage-serverbesturing, waardoor de toegang tot meerdere systemen gemakkelijker wordt.

Voordelen Startech.com 2-Port DisplayPort Dual-Monitor KVM Switch

 • Deze KVM switch combineert de volgende generatie digitale weergavestandaarden met naadloze KVM-besturing, zodat je zonder enige problemen kunt schakelen tussen 2 dual head- of twin DisplayPort-systemen. Het is ook uitermate geschikt voor systemen met een enkele DisplayPort-uitgang en een tweede videobron zoals HDMI of DVI.
 • Ideaal voor hoge kwaliteit statische beeldvorming, zoals medische toepassingen (X-ray, MRI enz.). Een maximale resolutie van 3840×2400 wordt ondersteund bij lagere verversingsfrequenties.
 • Geweldig voor pc-test/inbrandende computerbesturing, waardoor je bureauruimte kunt besparen en daarop meerdere monitoren, muizen en toetsenborden kunt plaatsen.

Nadelen Startech.com 2-Port DisplayPort Dual-Monitor KVM Switch

 • Deze KVM switch beschouwt elke aangesloten computer als nieuw en daardoor moet je elke keer je monitorresoluties en -locaties instellen.
 • het hardware-resetproces is dramatisch: je moet alle kabels loskoppelen, alles afsluiten, de KVM uitschakelen en dan weer inschakelen en daarna langzaam je apparatuur weer aansluiten.

5. Jidete Auto detection Dual Monitor Displayport KVM switch

Een goede KVM switch heeft altijd verschillende schakelmogelijkheden en deze biedt je maar liefst vijf verschillende manieren om deze actie uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld de knop op het voorpaneel drukken om met de muis te wisselen of een externe drukknopschakelaar, sneltoetsen via het toetsenbord of de auto-scanfunctie in te schakelen.

Deze Jidete Auto detection Dual Monitor Displayport KVM switch is bijzonder geschikt voor Apple-toetsenborden en je kunt de sneltoets naar jouw eigen wensen veranderen. Bovendien kun je het gebruiken met OLED-schermen en touchscreen-apparaten.

Deze KVM switch werkt zonder enige problemen op verschillende besturingssystemen, waaronder Windows 10/7/2000/XP/Vista, Mac, Linux, Ubuntu, Debian, Raspbian en Fedora.

Voordelen Jidete Auto detection Dual Monitor Displayport KVM switch

 • De JideTech 4 Port KVM-switch is een zeer krachtige switch waarmee je 4K-kwaliteit kunt ervaren met 2K bij een resolutie van 60 Hz. Deze switch biedt 2.0 ondersteuning voor een bedraad toetsenbord en een muis en eentje voor bijvoorbeeld printers en scanners.
 • Je kunt tot wel vier HDMI-apparaten gebruiken, waaronder computers, servers, externe HDD’s, gameconsoles, NVR, AppleTV, enz.
 • Een van de grootste voordelen van deze JideTech KVM-switch is de mogelijkheid om automatisch naar de BIOS-modus te gaan wanneer dat nodig is en om onafhankelijk van elkaar te switchen, zelfs zonder USB-ingang.

Nadelen Jidete Auto detection Dual Monitor Displayport KVM switch

 • Muis en toetsenbord hebben af ​​en toe problemen waarbij ze maximaal 5 seconden niet reageren.
 • Het genereert een zoemend geluid op aangesloten luidsprekers.

Conclusie

Een KVM switch kan je efficiëntie aanzienlijk verbeteren, je pc veilig houden en werkstation-desktops er opgeruimd uit laten zien. Dit zijn slechts een paar van de belangrijkste voordelen van een KVM switch.

Overweeg ook de netwerk-KVM, die geen andere fysieke verbinding tussen het toetsenbord en de muis vereist dan een standaard Ethernet-netwerkverbinding. Hierdoor kan je als gebruiker mogelijk honderden of zelfs duizenden computers vanaf één toegangspunt bedienen.

Draadloze routers in huizen bieden iets soortgelijks. Door een webserver in de router op te nemen, is deze toegankelijk vanaf vrijwel elke verbinding op het netwerk zonder dat fysieke toegang tot de router nodig is.

Remon Hendriksen
Remon schrijft graag over Tech, Gadgets en Software. Heeft ook nog eens een voorliefde voor Data en SEO. Zijn ICT opleiding komt hier nog regelmatig van pas.