barista gadgets

Welke barista gadgets zijn er?

Ben je een echte koffiefan? Je weet dan dat koffie zetten meer is dan alleen maar een gewoonte; het is eigenlijk een soort kunst. Om echt lekkere koffie te maken en indruk te maken met je koffie skills, heb je gewoon de juiste spullen nodig. Je kunt hiervoor een espressomachine kopen, maar er zijn nog een aantal handige gadgets die het maken van koffie beter en makkelijker kunnen maken.

Barista gadgets

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet!

Portafilter

Een portafilter is vooral handig om de hoeveelheid gemalen koffie te doseren en aan te stampen om een perfecte espresso te maken. Er zijn zelfs transparante portafilters verkrijgbaar. Hiermee kun je precies zien hoe het water door de gemalen koffie stroomt, wat het makkelijker maakt om te begrijpen wat je aan het doen bent en om je techniek te verbeteren.

Koffieverdeler

In principe kun je een koffieverdeler gebruiken om de koffie gelijkmatig te verdelen in de portafilter. Het resultaat? Een consistente smaak en ook een betere doorlooptijd tijdens het extractieproces. De koffie wordt namelijk met één druk op de knop perfect over het oppervlak van de filter verdeeld. Zeker een handige gadget om te hebben!

Melkopschuimer

Deze is echt onmisbaar als je een perfecte cappuccino of latte wilt zetten: de melkopschuimer. Een melkopschuimer verandert gewone melk in een romig schuim met een zijdezachte textuur. En dit alles met 1 druk op de knop! Het is dus niet alleen super handig, maar het is ook professioneel. Wanneer je thuis dus een latte wilt maken voor je vrienden of familie, kun je met een melkopschuimer zeker indruk maken!

melkopschuimer barista

Koffie weegschaal met timer

Wil je echt de perfecte kop koffie zetten? Dan mag een koffie weegschaal met timer echt niet ontbreken. Je kunt hiermee namelijk heel precies de hoeveelheid bonen en water afmeten, waardoor je de perfecte smaak krijgt. En de timer is gewoon erg handig om de extractietijd te volgen en aan te passen naar jouw smaak. Je kunt zo dus de sterkte van de koffie aanpassen aan je eigen wensen.

Doseerring

Met een doseerring kun je de hoeveelheid koffie voor je espresso doseren. Hiermee kun je dus de perfecte espresso maken. Het is een erg handige gadget omdat deze precies op dat randje van de filter past, waardoor de gemalen koffie ideaal verdeeld kan worden. Op deze manier kun je het extractieproces optimaliseren!

Tamper

Tot slot hebben we tampers. Wat is dit, vraag je je misschien af? Met dit apparaatje kun je de gemalen koffie op de juiste manier aandrukken. Op deze manier krijg je dus een consistente en super smaakvolle espresso. Kijk wel even naar de juiste maat als je er een gaat aanschaffen, want deze moet precies op de filterdrager passen om de juiste druk uit te oefenen. Dus, ben jij een echte koffieliefhebber of barista en wil je de perfecte koffie maken? Haal dan zeker deze gadgets in huis!