it asset disposition

ITAD, voor de afvoer van uw overtollige hardware.

Beschikt u als ondernemer over hardware die niet meer in gebruik is? Overweeg dan “IT Asset Disposition (ITAD)”. Op deze pagina leest u wat ITAD is en wat het voor uw bedrijf kan betekenen! Stap voor stap komt u meer te weten over deze slimme en krachtige oplossing voor uw IT-afdeling.

Wat is ITAD?

ITAD is een oplossing voor het veilig en slim afvoeren van overtollige zakelijke hardware. Bedrijven zoals “CTC IT Solutions” weten als geen ander dat de afvoer van zakelijke hardware een belangrijke taak is. Al sinds 2004 is CTC IT Solutions gespecialiseerd in ITAD.

IT Asset Disposition

Overtollige hardware opkopen: de hardware die u niet meer gebruikt kan waardevol zijn voor iemand anders. U geniet van de restwaarde en uw oude hardware komt als refurbished terug op de markt. Investeer de eventuele restwaarde in nieuwe projecten.

Gecertificeerde dataverwijdering: uw overbodige hardware wordt veilig afgevoerd, u hoeft zich geen zorgen te maken over een datalek. Als u voor IT Asset Disposition kiest, wordt uw data professioneel gewist. U krijgt bovendien een vernietigingscertificaat voor auditdoeleinden.

Milieuvriendelijk hardware afvoeren: hardware die geen waarde meer heeft, wordt op een milieuvriendelijke wijze vernietigt. Als de hardware nog waarde heeft, wordt deze gerestaureerd en doorverkocht of gedoneerd. Kortom, u draagt bij aan het verminderen van e-waste.

itad hardware 1

Hoe verloopt het ITAD proces?

  1. Neem contact op met een IT bedrijf om IT Asset Disposition in gang te zetten.
  2. Er komt een specialist bij u langs om uw overtollige hardware te inventariseren en de waarde te bepalen.
  3. Uw hardware wordt meegenomen en getest om de exacte waarde te verifiëren. Gaat u akkoord met de restwaarde? Dan ontvangt u het bedrag zo spoedig mogelijk.
  4. De hardware die niet meer gebruikt kan worden, wordt op een milieuvriendelijke wijze vernietigt.
  5. Als de hardware nog waarde heeft, wordt deze gereviseerd. Vervolgens wordt al uw data gewist.
  6. U ontvangt alle documenten, zoals het vernietigingscertificaat van uw data.

De voordelen van IT Asset Disposition

Iedere dag verliest uw hardware zijn waarde, laat het dus niet op de plank liggen! Investeer de restwaarde in nieuwe apparatuur of IT-projecten. U kunt de restwaarde eventueel ook doneren aan een goed doel!

De ruimte die ontstaat, kunt u benutten voor nieuwe projecten. Richt een nieuw kantoor in, of verhuur de ruimte aan iemand anders.

Kortom, IT Asset Disposition levert meer op dan alleen een geldbedrag. Als ondernemer werkt u mee aan een gezond milieu en maakt u ook andere mensen blij! Bovendien hoeft u uw hoogopgeleide IT-personeel niet lastig te vallen met deze tijdrovende werkzaamheden.