gadgets in woning

Zo leef je thuis gezond: drie makkelijke aanpassingen!

Een gezonde leefomgeving is voor iedereen belangrijk. Veel mensen zijn niet op de hoogte van wat ongezond voor ze is. Wist je dat een ophoping van vocht en het overmatig gebruik maken van schoonmaakmiddelen schadelijk voor je kunnen zijn? Met een aantal makkelijke aanpassingen zorg je voor een gezondere leefomgeving bij jou thuis. Benieuwd naar wat jij installeert om thuis gezonder te leven? Lees dan snel verder! 

Gezonde alternatieven voor keukenapparaten

Ten eerste ga je in de keuken voor een aantal handige alternatieven; vooral op het gebied van keukenapparaten. We koken veel in boter en andere ongezonde oliën. Lekker is dat wel, gezond helaas niet. Haal de frituurpan dus uit de keuken en vervang het voor een airfryer.

Veel mensen zijn bang dat de knapperigheid hierbij verloren gaat. Met zo min mogelijk olie maak je met dit apparaat ook zo knapperig mogelijke frietjes. Daarnaast is de stoomkoker ideaal voor het bereiden van gezonde maaltijden. Hierbij gebruik je geen vet en gaan de vitamines in de vis en groenten niet verloren! 

Verbeter de luchtkwaliteit

Daarnaast is een goede kwaliteit van de lucht in je woning erg belangrijk. Verminder dus het gebruik van schadelijke stoffen binnen in je huis. Wanneer je toch gebruikmaakt van veel schoonmaakmiddelen, verf, en vluchtige organische stoffen (VOS), overweeg dan om een luchtreiniger te installeren. Ook een afzuigkap met luchtafvoer haalt vervelende luchtjes weg uit de keuken. Omdat je de lucht afvoert naar buiten, is het ook beter voor je gezondheid! 

Zorg voor goede ventilatie

Wat ook veel doet voor de luchtkwaliteit, maar nog meer voor het vochtbeheer in je woning, is ventilatie. Ook dit haalt schadelijke stoffen weg en daarnaast ga je overtollige vochtigheid tegen. Een ophoping van vocht kan schimmelvorming veroorzaken; dat is erg schadelijk voor je gezondheid.

Installeer dus een goed ventilatiesysteem in je woning. Daarnaast kan het zeker geen kwaad om eens wat ramen tegen elkaar open te zetten. Zo komt frisse lucht gemakkelijk binnen en reguleer je gemakkelijk het vochtgehalte in je woning. 

Zoals je ziet, is het belangrijk om te letten op het gezondheidsniveau in je woning. Eet gezonder en ga voor handige keuken alternatieven als een airfryer of stoomkoker. Zorg er bij het koken wel voor dat de afzuigkap aanstaat en dat de luchtreiniger de luchtkwaliteit van je woning verbetert.

Tot slot, zet je de ramen open en installeer je een goed ventilatiesysteem. Dat gaat vochtophoping, en zo schimmelvorming, tegen. Dus, let goed op je gezondheid op de plek waar je het meeste bent!