social media bereik vergroten

Tips om een groter social media bereik te hebben als IT bedrijf

Als je dit leest, ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om jouw IT-bedrijf succesvol te maken op social media. Wij snappen helemaal dat je, in de oneindige zee van content op het internet, wilt dat jouw berichten eruit springen en meer ogen naar je business trekken.

Het goede nieuws?

Wij staan klaar met wat tips die je helpen om je bereik te vergroten, engagement te boosten en nieuwe klanten binnen te slepen.

Kies voor nieuwe social media

Durf in de eerste plaats te duiken in de nieuwste social media platforms die nog niet verzadigd zijn door elke influencer en zijn gezin. Stel je eens voor dat jouw IT-bedrijf onderdeel wordt van de pioniers op platforms zoals TikTok of misschien zelfs Discord, afhankelijk van waar jouw doelgroep zich bevindt.

Door vroeg bij nieuwe trends aan te haken, kun je een loyale community opbouwen die met je mee groeit, terwijl je ook nog eens de kans krijgt om echt creatief te zijn met de inhoud. Wees niet bang om te experimenteren – soms is bijvoorbeeld TikTok likes kopen de ideale manier om de sneeuwbal te laten rollen en groeien.

Maak gebruik van derde partijen

Maak ten tweede gebruik van derde partijen. Door samen te werken met marketeers, andere bedrijven als Audience Raise of zelfs content creators die jouw niche en passie delen, open je de deuren naar een hele nieuwe wereld vol mogelijkheden.

Denk aan coole cross-promoties, like boost campagnes, of zelfs gezamenlijke live-sessies die jouw publiek dubbel zoveel waarde bieden. Meer waarde betekent dus meer betrokkenheid van mensen. Het eindresultaat? Meer zichtbaarheid voor jouw IT-bedrijf!

Creëer boeiende content

Creëer verder boeiende content. Zie het als jouw speelveld, de plek waar je creativiteit de vrije loop kan nemen. Het mooie? Er zijn bijna geen regels. Het gaat erom dat je content maakt die niet alleen informeert, maar ook entertaint en inspireert.

Ga voor die grappige memes die iedereen wil delen, maak tutorials die zelfs de grootste digibeten kunnen volgen, of deel verhalen die zo boeiend zijn dat je volgers niet anders kunnen dan reageren. ZO steek je met kop en schouders boven de rest van je industrie uit.

Gebruik hashtags

Tevens is het slim om volop van hashtags gebruik te maken. Dit is de perfecte tool om jouw content te verbinden met mensen die geïnteresseerd zijn in wat je te zeggen hebt. Heel veel mensen gebruiken ze echter op de verkeerde manier, doordat ze enkel voor erg globale hashtags kiezen.

Daardoor valt je post helemaal niet op voor een groter publiek. Ga daarom niet alleen voor de voor de hand liggende #tech of #IT, maar experimenteer ook met hashtags die echt aansluiten bij jouw niche en de unieke persoonlijkheid van je bedrijf.

Werk samen met influencers

Als je echt de aandacht wil trekken op social media, waarom sla je dan niet de handen ineen met influencers? Zij kunnen jouw IT-pad verlichten met hun gigantische volgers aantallen. Het gaat niet alleen om het aantal volgers—je wilt samenwerken met mensen die écht passen bij jouw merk.

Vind influencers die de ins en outs van jouw tech begrijpen. Tegelijkertijd wil je dat deze professionals  het charisma hebben om hun volgers te boeien. Heb je het beste van beide werelden gevonden? Dan zie je binnen mum van tijd de interesse in jouw merk groeien.

Wees consistent

Consistentie is je beste vriend op social media. Het is zoals dat gezellige koffietentje om de hoek waar je altijd precies weet wat je kunt verwachten – comfort, kwaliteit en een warm welkom. Zo wil je dat jouw volgers zich ook elke keer voelen als ze jouw IT-bedrijf op social media tegenkomen.

Door consistent je merkboodschap, visuele stijl en de frequentie van je posts te houden, bouw je vertrouwen op bij je publiek. Als kers op de taart zal je hier meer nieuwe klanten uit binnen kunnen slepen, waardoor je er op meerdere vlakken van profiteert.

Houd giveaways

Tot slot is het aan te raden om weggeefacties te houden. Giveaways op social media zijn een slimme manier om niet alleen de aandacht te trekken, maar ook om iets terug te geven aan je trouwe volgers. Denk bijvoorbeeld aan het weggeven van een nieuw tech-gadget of gratis tickets voor een cool IT-evenement.

Het mooie van giveaways is dat ze niet alleen leuk zijn voor de ontvanger, maar ook dat ze jouw bereik vergroten en engagement verhogen. Meer mensen zullen je accounts in de gaten houden, liken of zelfs volgen doordat ze kans willen maken op een leuke prijs. Kortom, een leuke en perfecte manier om je zichtbaarheid te vergroten!