Als ondernemer kun je eigenlijk niet meer zonder een IT-infrastructuur binnen je organisatie. Alles gaat steeds meer digitaal en per computer. Dit komt de snelheid vaak ten goede ten opzichte van het werken met handgeschreven dossiers en dergelijke.
Misschien ben je ondernemer maar is IT echt niet jouw ding. Dan kun je deze taken uitbesteden aan een extern bureau of je neemt een werknemer in dienst die onderlegd is op dit gebied. Om hiervoor iemand in dienst te nemen moet je bedrijf natuurlijk wel groot genoeg zijn om het rendabel te maken. Is je bedrijf hier niet groot genoeg voor, dan is het verstandig de uren die in de desbetreffende taken gaan zitten in te huren.
Als IT jouw vakgebied is en je hier elke dag mee bezig bent, dan loop je vast wel eens tegen problemen aan. Hieronder gaan we in op mogelijke knelpunten die je tegen kunt komen en wat je eraan kunt doen.
Kabel internet met slechte verbinding
We kunnen niet meer zonder internet. Alles loopt tegenwoordig via het world wide web. Denk alleen al aan alle e-mailverkeer dat er is. Bijvoorbeeld mailings naar klanten of leveranciers.
Om alle werkzaamheden waarvoor internet vereist is goed te laten verlopen moet de verbinding uiteraard goed en stabiel zijn. Maar wat als dat nou niet zo is bij jullie in het bedrijf. Wat kun je daar dan aan doen. Veel bedrijven werken nog standaard met bekabeld internet. Op het moment dat dit niet meer goed of niet meer stabiel werkt zou je kunnen overwegen om over te gaan op mobiel internet.
Mobiel internet is tegenwoordig kwalitatief echt goed en super stabiel. Je hebt dan niet meer van doen met kabels en dergelijke. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van zakelijk mobiel internet. Laat je goed informeren welke vorm van zakelijk mobiel internet het beste bij jouw onderneming past.
Verouderde hardware
Als er sprake is van hardware waarmee gewerkt moet worden die niet meer van deze tijd is, dan kun je beslissen om meer te werken in the Cloud. Je bent dan niet afhankelijk van het geheugen en de snelheid van de hardware. Als je gaat werken in de Cloud, dan kun je bovendien overal ter wereld en altijd bij de bestanden die je wilt inzien. Je bent niet meer afhankelijk van een starre opslagplek van waar de hardware staat.
Virussen en andere bedreigingen
Met de opkomst van het werken in de Cloud en dergelijke, zijn er ook steeds meer bedreigingen gekomen. Veel informatie wordt nu gedeeld en opgeslagen op een netwerk of in de Cloud. Om dit goed beveiligd te laten verlopen is het verstandig regelmatig updates uit te voeren op je (beveiliging)software. Ook kun je speciale bescherm software op je computers en laptops en dergelijke plaatsen.
Reageer