kpn foutcode 842 oplossen

KPN foutcode 842 zelf oplossen? Lees hier hoe!

Foutcode 842 is een veel voorkomende foutcode onder KPN gebruikers. In deze blog gaan we dieper in op de KPN foutcode 842 en bespreken we enkele stappen om dit probleem op te lossen.

Wat is KPN Foutcode 842?

De KPN foutcode 842 duidt op een technisch probleem en kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld problemen met je internetverbinding, de tv-ontvanger, of een storing in het KPN-netwerk.

Hoe los je KPN foutcode 842 op?

We kunnen goed voorstellen dat je helemaal gek wordt van deze foutcode. Gelukkig is de oplossing soms eenvoudiger dan je denkt. Check in ieder geval onderstaande 4 mogelijke oplossingen:

  1. Controleer op storingen

Het kan zijn dat er een storing is in het KPN-netwerk in jouw omgeving. Je kunt op de KPN website of in de KPN app kijken of er storingen zijn gemeld.

  1. Controleer de kabel

Voordat je andere dingen probeert, is het verstandig om eerst even te checken of alle kabels nog wel goed aangesloten zitten en geen eventuele schade hebben opgelopen. Controleer daarom zowel de kabels in de modem als de kabels in de tv-ontvanger. 

  1. Herstart de modem 

Als je problemen hebt met je internetverbinding, kan dit de oorzaak zijn van de foutcode 842. Probeer je modem en router opnieuw op te starten en kijk of dat het probleem oplost. Doe dit door middel van de resetknop of door de stekker er 30 seconden uit te halen, en weer erin te doen. 

  1. Herstart de tv-ontvanger

Een fout in de tv-ontvanger kan ook de oorzaak zijn van de foutcode 842. Soms kan het opnieuw opstarten van je tv-ontvanger het probleem oplossen. Trek de stekker van de tv-ontvanger eruit, wacht 2-3 minuten en steek deze er weer in. 

Klantenservice 

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen, maar houdt de foutcode 842 aan? Dan kun je het beste de klantenservice van KPN contacten. Zij kunnen je verder helpen en indien nodig een monteur sturen om het probleem te verhelpen.

Meer te weten komen over KPN foutcodes? Bekijk dan ook eens de volgende artikelen: