foutcode 843 kpn oplossen

Wat is Foutcode 843?

Foutcode 843 is een foutmelding die te maken heeft met de verbinding tussen je tv-ontvanger en de KPN-servers. Wanneer je deze melding ontvangt, kan je tv-ontvanger geen verbinding maken met het netwerk van KPN.

In dit artikel gaan we in op de mogelijke oorzaken en oplossingen van dit probleem.  

Oplossen foutcode 843

Wanneer je te maken krijgt met foutcode 843, heeft dit hoogstwaarschijnlijk te maken met je internetverbinding. Hieronder lees je een aantal stappen die je kunt doorlopen om dit probleem gemakkelijk op te lossen.

  1. Internetverbinding controleren: allereerst is het belangrijk om te checken of alles goed zit aangesloten. Controleer of alle kabels goed in je router zitten of haal ze er even kort uit en doe ze er vervolgens weer in.
  1. Controleren van software-updates: wanneer software niet up-to-date is, kan dit zorgen voor problemen met de verbinding. Zorg er daarom voor dat je de nieuwste updates hebt gedownload en geïnstalleerd. 
  1. Herstart je modem: Soms kan het opnieuw opstarten van je modem helpen om mogelijke problemen met de internetverbinding op te lossen. Haal de stekker van de modem uit het stopcontact, wacht zo’n 30 seconden en steek de stekker er vervolgens weer in. Wacht na het herstarten van de modem tot alle lampjes weer branden voordat je verder gaat. 
  1. Herstarten van je ontvanger: als het herstarten van de modem niet werkt, zou het probleem eventueel te maken kunnen hebben met je tv-ontvanger. Haal ook hier de stekker uit het stopcontact, wacht 1 tot 3 minuten en steek de stekker vervolgens weer in het stopcontact. 

Het kan natuurlijk ook het geval zijn dat het probleem niet aan jou ligt, maar aan KPN zelf. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een storing bij jou in de buurt is, of dat er onderhoud wordt uitgevoerd aan het netwerk. Dit kan je controleren via de storing checker van KPN.

In deze gevallen kan je zelf niks anders doen dan een melding maken van het probleem en geduld hebben.

Klantenservice 

Als je na het doorlopen van alle stappen nog steeds last hebt van de foutcode 843, is het verstandig om contact op te nemen met de klantenservice. Zij kunnen jou vervolgens verder helpen met het achterhalen van het probleem.

Meer te weten komen over KPN-foutcodes? Bekijk dan ook eens de volgende artikelen: 

Foutcode stb nmc 400
Foutcode 846
Foutcode 561
Foutcode 5001