foutcode stb nmc 400

Foutcode stb nmc 400 (KPN): wat betekent het?

Foutcode stb nmc 400 betekent dat je geen televisie meer kunt kijken. We vertellen je in deze blog de ervaring van anderemensen, wat de mogelijke oorzaak is van deze systeemfout en wat de beste oplossingen zijn om je tv-moment weer te hervatten.

Tip: wil je de foutcode meteen oplossen? KPN zelf heeft hier een handig stappenplan voor.

Hoe ontstaat een foutcode stb nmc 400?

Een exacte reden dat foutcode stb nmc 400 ontstaat is moeilijk om aan te wijzen, want er spelen verschillende factoren mee die ervoor zorgen dat je televisietoestel niet functioneert op een juiste manier.

De voornaamste aanleiding is dat de modem en de televisie geen verbinding meer hebben. Daarom geven we je drie tips die je eenvoudig zelf toepast.

foto foutcode stb nmc 400
Gemaakte foto van de foutmelding.

Herstart de modem

De modem is het kastje met een paar punten dat waarschijnlijk in je brandkast staat. Dit is het verbindingspunt van je televisie, smartphone en tablet. Hierdoor is de kans groot dat de storing bij dit kanaal is en dat foutcode stb nmc 400 hierdoor wordt veroorzaakt.

Je komt daar vervolgens meteen achter door de modem uit te schakelen, dertig seconden te wachten en op de startknop te drukken. Als deze handeling geen resultaat oplevert, zijn dit de andere opties.

Wifi loskoppelen

Je modem is een constante doorgang van uiteenlopende signalen en daardoor kan het voorkomen dat een signaal te veel drukt op overige doorstromingen waardoor niets echt goed werkt. Het wifi component is hiervoor vaak het probleem.

Dit test je door de internetverbinding los te koppelen voor een kleine periode, denk hierbij aan vijf minuten en kijk daarbij wat er gebeurt op het televisiescherm. Hiermee sluit je dit scenario uit.

Gebruik een vaste internetkabel

Schaf een lange internetkabel aan en gebruik dit item om de modem en je tv met elkaar te verbinden. Je beschikt daarna over een gestructureerde aanleg dat in een lijn de signalen overbrengt. Dit is echter geen methode voor de lange termijn. De internetkabel ligt dan door je gehele woonkamer waardoor mensen er bijvoorbeeld over struikelen. Plan hierom een moment in om de beide apparaten voor enkele uren uit te zetten.

Een foutmelding is namelijk een teken van tijdelijk oponthoud binnen een samenstelling dat verder altijd direct functioneert.

Is hierna de kwestie nog steeds niet verholpen? Dan moet je contact opnemen met KPN om de situatie te beschrijven. Je provider stuurt een monteur langs die op de hoogte is van de feiten en ieder punt langsloopt om potentiële stoorzenders weg te strepen.

Foutcodes KPN

Bij zulke foutcodes is het belangrijk dat je eerst kleine handelingen uitvoert om spoedig je favoriete programma weer te kunnen zien. Werkt dit niet, dan kun je altijd contact opnemen met een service monteur. Meer weten over de KPN foutcodes?

Remon Hendriksen
Remon schrijft graag over Tech, Gadgets en Software. Heeft ook nog eens een voorliefde voor Data en SEO. Zijn ICT opleiding komt hier nog regelmatig van pas.