social media advertenties worden minder goed getraceerd

Social media advertenties worden minder goed getraceerd: Dit is hoe je als bedrijf hier goed mee omgaat

Een van de moeilijkste dingen waar social media bedrijven mee rekening moeten houden, is de wetgeving die zich constant aanpast. Zo is het in Noorwegen momenteel verboden voor social media websites om gebruikers te traceren om ze zo gerichte advertenties te bieden.

Naar verwachting zal dit ook binnenkort het geval zijn in de Europese Unie. Plaats jij vaak social media advertenties? In deze blog leer je wat je kunt doen om met deze negatieve ontwikkeling goed om te gaan.

social media ads

Naar Google Ads overstappen

Het eerste wat je kunt doen, is de overstap maken naar Google Ads. Google Ads heeft namelijk veel minder met deze wetgeving te maken. Hierdoor kun je op een andere wijze toch nog redelijk gerichte advertenties uit laten voeren.

Bovendien boor je zo een compleet nieuw klantenbestand aan, waardoor jij je bedrijfsrisico’s veiliger uitspreidt. Door een expert als Internet Impact in te schakelen voor je Google Ads, weet je zeker dat je nog voldoende klanten voor je bedrijf binnen zal krijgen.

Op minder gerichte doelgroepen adverteren

Een andere strategie die je kunt overwegen is het adverteren op minder gerichte doelgroepen. Hoewel dit in eerste instantie misschien niet zo aantrekkelijk klinkt, kan het in werkelijkheid een krachtige manier zijn om je bereik te vergroten en nieuwe potentiële klanten aan te trekken.

Het idee hier is dat je, in plaats van je te concentreren op een kleine specifieke groep, je advertenties verspreidt over een breder publiek. Dit kan je helpen om je merknaam bekend te maken bij een groter publiek en op die manier nieuwe klanten aan te trekken, zelfs als je hun individuele voorkeuren misschien niet kent.

Klanten op andere platformen targetten

Een derde mogelijkheid is om klanten te targetten op andere platforms dan de gebruikelijke sociale media. Er zijn talloze andere online platforms waar je potentiële klanten kunt bereiken. Het kan ook nuttig zijn om na te denken over offline marketingtechnieken, om je merk onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

Door je klanten op verschillende manieren te bereiken, vergroot je je kansen op succes en bescherm je je bedrijf tegen eventuele toekomstige veranderingen in regelgeving voor sociale media.

Je op andere markten met de oude regels richten

Een andere strategie kan zijn om je te richten op markten waar de oude tracking regels nog steeds gelden. Dit kan betekenen dat je je marketinginspanningen gaat richten op landen of gebieden waar de nieuwe privacyreglementen nog niet van kracht zijn.

Hoewel dit een tijdelijke oplossing kan zijn, biedt het je de mogelijkheid om je bereik te vergroten en nieuwe klantsegmenten te ontdekken. Daardoor kan dit een goede stap zijn om te overwegen binnen een korte termijn.