internet op kantoor

Internet op kantoor: hier moet je aan denken.

Waar zouden we zijn zonder het internet? De meeste ondernemers zullen beamen dat ze weinig zonder een goede wifi-verbinding kunnen doen. Niet alleen het contact met de klant verloopt tegenwoordig grotendeels online, ook de werkzaamheden worden hier voor een groot deel uitgevoerd. Goed internet mag dan ook gewoon niet ontbreken.

Als je een kantoor in Rotterdam huurt, is dit dan ook waarschijnlijk een van de eerste dingen die je gaat regelen. Goed internet krijg je niet vanzelf, daar moet je wel wat voor doen. Maar waar moet je eigenlijk aan denken zodra je internet op kantoor laat aanleggen? Hoe zorg je ervoor dat de verbinding aan de wensen voldoet? 

Controleer of er glasvezelverbinding mogelijk is 

Nog niet elk kantoor in Nederland is aangesloten op glasvezel. Hoewel dit wel steeds meer wordt. Ga je dus kantoorruimte huren in Utrecht? Controleer dan ook direct of het mogelijk is om van glasvezel gebruik te maken. Je kunt dit meestal eenvoudig checken bij een internetprovider. Op basis van een postcode kunnen zij direct kijken of dit mogelijk is. Indien glasvezel mogelijk is, is het zeker verstandig om hier gebruik van te maken. 

Het grootste voordeel van glasvezel is dat je hierbij nauwelijks storingen zult ervaren. Dat is nu net wat je nodig hebt als jouw bedrijf grotendeels via het internet draait. Dan wil je voorkomen dat je plotseling geen wifi meer hebt. Hoe langer je zonder een goede internetverbinding zit, hoe meer geld je dit immers kost.

Glasvezel is zeer betrouwbaar, razendsnel en daarmee ook de perfecte keuze voor elke ondernemer. Is een verbinding mogelijk? Maak hier dan zeker gebruik van. 

Houd rekening met de bandbreedte 

Bij het aanvragen van een internetverbinding op kantoor is het vooral belangrijk om rekening te houden met de zogenaamde bandbreedte. De bandbreedte vertelt hoeveel data er tegelijkertijd over een verbinding kan worden getransporteerd. In andere woorden: hoeveel de verbinding kan hebben.

Wanneer je veel werkt met het internet, is het logisch dat je ook een grotere bandbreedte moet hebben. Zeker naarmate het bedrijf verder groeit en er ook meer medewerkers in dienst komen. Ook lukt het bij een hogere bandbreedte om sneller en meer data te ontvangen. 

Hoe hoog de bandbreedte moet zijn, is geheel afhankelijk van de grootte van het bedrijf en welke werkzaamheden jullie uitvoeren. Kom je er niet uit? Vraag dan om advies bij een internetprovider. Zij weten op basis van jouw verwachte verbruik precies hoeveel je nodig hebt en welk contract hier het beste bij past. 

Internetproviders vergelijken 

Wees je ervan bewust dat de kosten en algemene voorwaarden per provider flink kunnen verschillen. Daarom loont het zeker om vergelijkend onderzoek te doen. Ga niet direct akkoord met de eerste aanbieding die je tegenkomt, maar maak gebruik van verschillende online vergelijkers om zo te bepalen waar je het voordeligste contract kunt afsluiten.