internet buitenaf wonen

Buitenaf wonen? Ook dan kun je genieten van snel internet

Niet iedereen is gezegend met snel internet. Terwijl snel internet voor veel mensen van groot belang is: je kunt met snel internet fatsoenlijk vanuit huis werken, een potje gamen of jouw favoriete serie streamen. Wanneer je op jouw locatie geen glasvezel hebt en de kabel of ADSL-verbinding ontzettend traag is, kun je altijd nog kiezen voor andere opties. Hoe dat precies zit, vertellen we je hieronder.

Glasvezel, kabel of ADSL

Veel mensen maken voor internet gebruik van glasvezel, de kabel of een ADSL-verbinding. Glasvezel is volgens veel mensen de beste mogelijkheid om te kunnen verbinden met internet. Glasvezel is namelijk razendsnel en heeft dezelfde snelheid wat betreft up- en downloaden, wat betekent dat je even snel foto’s kunt uploaden en muziek kunt downloaden. Er zijn bovendien veel providers die glasvezel aanbieden. Check of glasvezel ook beschikbaar is op jouw locatie en sluit een glasvezelabonnement af voor vast internet.

Zit er geen glasvezelverbinding bij jou in de buurt? Dan kun je altijd nog checken of dit er ooit gaat komen. Is dat niet het geval? Dan kun je altijd nog checken of je internet kunt ontvangen via de kabel of via ADSL. Toch kan het zijn dat deze verbinding erg traag is, vooral als je achteraf woont. 

Internetten via 4G

In dat geval kan een verbinding via 4G nog weleens een goede optie zijn. Je kunt het vergelijken met een mobiel abonnement, maar dan voor thuis. Met een 4G-verbinding kun jij ook op het platteland of op de woonboot genieten van razendsnel internet. Dit soort 4G-verbindingen worden ook wel aangeduid als mobiel breedband, en werkt met een router en een simkaartje. Een fijne oplossing waardoor jij gewoon kunt internetten, zonder problemen.

Internetten via jouw mobiele bundel

Over 4G gesproken: de kans is groot dat jij ook 4G op jouw mobiele telefoon hebt. In dat geval kun jij ook hiervan profiteren als jij achteraf woont. Je kunt namelijk ook via jouw telefoon een hotspot aanmaken, zodat jij op jouw laptop gewoon een fatsoenlijke internetverbinding hebt en je dus gewoon vanuit huis kunt werken. Het is wel belangrijk dat je onbeperkt internet hebt, aangezien je zo door je bundel heen bent en anders flink moet betalen voor jouw mobiele abonnement. Wil je een nieuwe telefoon, met een abonnement waarbij je kunt profiteren van onbeperkt internet? Je kunt mobiele telefoons vergelijken met elkaar en hier een passend abonnement bij kiezen, zoals sim only.