server vps bedrijven

Welk type bedrijven hebben sowieso baat bij VPS?

Veel bedrijven zijn het grootste deel online actief en daarom is het ook interessant om VPS-hosting te overwegen. De afkorting VPS staat voor Virtual Private Server. Als je voor VPS gaat, dan heb je de volledige beschikking tot een stukje server en voor veel bedrijven is dat aantrekkelijk. Er zijn meerdere valide redenen om voor een VPS te kiezen. Met VPS heb je bijvoorbeeld meer mogelijkheden, omdat je de server op maat kunt inrichten.

Je hebt bovendien een eigen IP-adres en je reputatie komt dus niet in het geding. Dit kan wel gelden voor shared hosting, want dan zijn er meerdere websites met hetzelfde IP-adres. Als iemand anders narigheid uit haalt, kun jij ook in de problemen komen. Maar welke type bedrijven hebben echt baat bij VPS? 

Webshops 

Als webshop zit je niet te wachten op storingen en over het algemeen is vps betrouwbaarder dan andere vormen van hosting. De meeste webshops hebben om de zoveel tijd ook leuke acties en dat heeft als gevolg dat je zogenaamde piekmomenten hebt. 

Op die momenten zijn er veel bezoekers tegelijkertijd actief en bij een reguliere hosting kun je dan te maken krijgen met een trage website of een storing. Met VPS kun je veel bezoekers aan en daarom hebben grote webshops er baat bij. 

gelijktijdige bezoekers google analytics

Grote bedrijven en organisaties

Er zijn miljarden websites op het wereldwijde web te vinden, maar natuurlijk zijn er veel verschillen te constateren. In de eerste plaats in omvang. Aan de ene kant heb je bijvoorbeeld zeer eenvoudige blogwebsites, maar aan de andere kant ook grote websites van banken en overheidsorganisaties. 

Vooral grote websites met veel afbeeldingen en video’s doen er goed aan om voor VPS te gaan. De websitesnelheid is dan altijd optimaal en dat komt de gebruikerservaring natuurlijk ten goede. 

Daarnaast zijn er ook nog verscheidene andere bedrijven die baat hebben bij VPS. Denk bijvoorbeeld aan gamebedrijven, softwareontwikkelaars en vele andere bedrijven die actief zijn binnen de IT-sector. 

Managed of Unmanaged VPS?

Als je kiest voor VPS, dan heb je de keuze uit Managed en Unmanaged VPS. De naam zegt het eigenlijk al een beetje, maar bij Unmanaged VPS krijg je geen ondersteuning. De server is dus alleen geschikt voor beheerders met veel ervaring en/of technische kennis. Je kunt een Unmanaged VPS inrichten zoals je wilt en over het algemeen is deze goedkoper dan een  Managed VPS. 

Bij Managed VPS wordt de server beheerd door een hostingbedrijf met veel ervaring. Dit is ideaal voor bedrijven die niet de technische kennis in huis hebben en/of geen tijd hebben om met de server aan de slag te gaan. Met Managed VPS zorgt de provider voor het onderhouden van de servers en ook de beveiliging wordt uit handen genomen.