succesvolle ict bedrijven

Welke soorten ICT-bedrijven zijn succesvol?

Langzaam maar zeker vind je steeds meer ICT bedrijven in Nederland. Dit is dan ook een van de hardst groeiende sectoren in het land. Daarbij verandert het landschap van de markt razendsnel, waardoor er altijd nieuwe ICT bedrijven in opkomst zijn.

Maar welke bedrijven in deze sector zijn succesvol? In deze blog hebben we 8 verschillende soorten bedrijven voor je op een rijtje gezet die onder deze criteria vallen zodat je zelf goed beseft waar de mogelijkheden precies liggen voor ICT bedrijven.

Hostingbedrijven

In de eerste plaats zijn hostingbedrijven uitermate succesvol. Hostingbedrijven zijn bedrijven die, zoals de naam al deels weggeeft, hostingpakketten verkopen aan zowel bedrijven als gewone mensen. Webhosting is een service waarbij men ruimte op een server opkoopt voor zijn of haar website. Hierdoor kunnen bezoekers veilig een website browsen bijvoorbeeld.

Er zijn steeds meer verschillende soorten hosting waar men graag van wil profiteren, zoals reseller hosting. Daardoor is het geen wonder dat de groeiende vraag naar hosting dit soort ICT-bedrijven succesvol maakt.

hosting bedrijven groeien
We blijven allemaal online, hosting is en blijft onverminderd populair.

Consultancies

Ten tweede zijn consultancies ook uitermate succesvol. Een consultancy is een adviesbureau dat op basis van jouw behoeftes en wensen een technische oplossing bedenkt voor bijvoorbeeld je website of andere ICT producten. Omdat je als bedrijf hierdoor een technische oplossing krijgt die perfect bij jouw wensen aansluit, is het geen wonder dat consultancies steeds meer klanten aan zich binden.

Daarbij kunnen consultancies vaak ook diensten als het onderhouden van je ICT systeem aanbieden, waardoor deze ICT bedrijven nog meer populair worden. Als kers op de taart kunnen consultancies vrij hoge bedragen vragen voor hun services, waardoor ze bovenop het feit dat er veel klanten zijn nog meer geld succesvol kunnen zijn.

Cloud service providers

Als derde zijn ook cloud service providers steeds meer succesvol. Cloud computing is een technologie waarbij er gebruik wordt gemaakt van externe of online servers in plaats van lokale of offline servers om bijvoorbeeld data op te slaan. Hierdoor krijg je een veel grotere opslagcapaciteit en hogere performance.

Cloud service providers zijn bedrijven die deze diensten aanbieden, waardoor het geen wonder is dat mensen steeds meer gebruik maken van cloud technologie om hun ICT systemen te verbeteren.

Resellers

Ook resellers zijn steeds meer succesvol. Resellers zijn bedrijven die rechtstreeks producten kopen bij een producent om deze vervolgens weer door te verkopen aan gebruikers of andere bedrijven. Hierdoor is het mogelijk om aan producten of diensten te komen die je anders misschien niet had kunnen betalen.

Daarnaast biedt het resellers ook de mogelijkheid echt hun eigen bedrijf op te bouwen, wat er uiteindelijk voor zorgt dat het aantal resellers met de dag blijft toenemen. Voorbeelden van producten die resellers aanbieden zijn software en hosting.

Web development bedrijven

De vijfde soort ICT bedrijven die uitermate succesvol zijn, zijn web development bedrijven. Deze bedrijven bestaan uit programmeurs die websites bouwen, onderhouden en verbeteren waardoor deze klantgericht zijn.

Deze websites kunnen allerlei verschillende functies hebben, zoals bijvoorbeeld e-commerce, een content management systeem en een systeem voor online cursussen. Omdat steeds meer bedrijven online gaan, is het niet verbazingwekkend dat web development bedrijven steeds meer klanten aan zich binden.

Data analyse bureaus

Tevens zijn data analyse bureaus uitermate populair. Deze bedrijven analyseren data om informatie en trends te identificeren die kunnen helpen bij het nemen van beslissingen of inzichten verkrijgen over een bepaalde markt of doelgroep.

Dit kan hun klanten een competitief voordeel geven tegenover hun concurrentie. Ze kunnen ook gebruikt worden om bepaalde doelstellingen of problemen te behalen, waardoor ze steeds meer waarde hebben in de ICT wereld en hierdoor voorlopig nog een belangrijke rol zullen blijven spelen op dit vlak.

Cybersecurity

Ook cybersecurity bedrijven zijn steeds meer succesvol. Cybersecurity is het beschermen van computersystemen, netwerken en gegevens tegen ongewenste toegang. Hierdoor kunnen bedrijven hun systemen veilig houden tegen diefstal of wijzigingen, wat heel belangrijk is voor het behouden van de betrouwbaarheid van hun producten en diensten. Daardoor zullen meer bedrijven services aanbieden zoals cyber security, waardoor ook deze ICT bedrijven steeds populairder worden.

cyber security blijft populair
Cyber security bedrijven blijven nu en in de toekomst erg interessant.

App ontwikkelaars

Tot slot zijn ook app ontwikkelaars steeds meer succesvol. De afgelopen jaren is het aantal gebruikers van mobiele applicaties flink gegroeid, waardoor er een groeiende vraag naar app ontwikkelaars is die deze apps kunnen ontwikkelen.

Daarom worden app ontwikkelaars steeds meer gevraagd door bedrijven om apps te maken voor hun producten of diensten, waardoor deze ICT bedrijven ook in populariteit toenemen.

Al met al zijn er verschillende soorten ICT bedrijven steeds meer succesvol geworden in de afgelopen jaren en zal dat ook zo blijven voorlopig. Of het nu gaat om hostingbedrijven, cloud service providers, resellers, web development bedrijven, data analyse bureaus, cybersecurity of app ontwikkelaars: met de juiste strategieën kunnen deze bedrijven een grote bijdrage leveren aan de ICT wereld.

Wij hopen dat ook jouw bedrijf een van deze succesvolle ICT bedrijven wordt.