server huren

Servers huren voor uw bedrijf

Mogelijk maakt u als ondernemer al gebruik van servers, of bevindt u zich in de opstartfase van uw onderneming. In beide gevallen vormt het huren van servers een aantrekkelijke oplossing. Via dit artikel komt u meer te weten over server verhuur. Deze tekst behandelt waarom het huren van servers een goede oplossing is, maar belicht ook de verschillende mogelijkheden.

Waarom servers huren?

Het aanschaffen van een nieuwe server is een grote investering, helemaal wanneer u gebruik wilt maken van de nieuwste technologieën. Door servers te huren hoeft u zich niet meer druk te maken over hoge bedragen, u maakt voor een relatief laag bedrag gebruik van de nieuwste servers.

Bovendien kiest u voor duurzaamheid! Wanneer u de server niet langer nodig heeft, kan deze worden doorgegeven aan een andere ondernemer, wat de hoeveelheid elektronisch afval vermindert.

Op- en afschalen zonder risico.

Als ondernemer krijgt u te maken met pieken en dalen. Soms heeft u meer personeel nodig voor het uitvoeren van een tijdelijk project, of u komt in een fase terecht waarbij apparatuur overbodig is. Door servers te huren beperkt u uw risico’s. Is het tijdelijke project afgerond? Dan komt de verhuurder de servers weer ophalen. Heeft u dringend een extra server nodig? Geen stress, de volgende dag heeft u een nieuwe server staan voor een aantrekkelijke prijs.

server voor een bedrijf huren

Versnelde innovatie

Wanneer u servers huurt kunt u sneller innoveren, zo blijft u gebruikmaken van de nieuwste technologie. Dit is tevens gunstig voor de ontwikkeling van uw personeel, aangezien zij voortdurend in aanraking komen met de nieuwste mogelijkheden, wat hen op de hoogte houdt.

Wilt u servers huren? Dit zijn de mogelijkheden!

Binnen de Benelux kunt u via verschillende organisaties een server huren. Het bedrijf “IRENT” is een voorbeeld van zo’n organisatie. Met op dit moment drie locaties in Nederland en een in Duitsland, is IRENT een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuren van hardware.

Bij IRENT kunt u kiezen uit verschillende soorten servers, bekende merken die ze verhuren zijn:

  • Dell EMC;
  • Lenovo;
  • IBM;
  • Cisco;
  • HP;
  • NVIDIA.

Hoe werkt het huren van een server?

Op de website van de verhuurder kiest u de server die u wilt huren. Vervolgens geeft u aan hoelang u de server nodig heeft, u kunt een server huren voor een dag, maar ook voor enkele jaren. Aan de hand van deze informatie krijgt u een offerte toegestuurd.

Als u akkoord gaat met de offerte kan er een afspraak gemaakt worden om de server af te leveren. De servers kunnen soms al binnen twee uur worden afgeleverd, inclusief montage en installatie.

Het is zelfs mogelijk om af te schalen binnen de afgesproken termijn, zo maakt u gebruik van een flexibele huurconstructie.

Wat gebeurt er met uw data?

De data die u op de server heeft staan wordt op professionele wijze gewist. U heeft zich dus geen zorgen te maken over een datalek. Uw data komt niet in handen van de volgende huurder.