moderne werkplek fenit

Zo zorg je ervoor dat de moderne werkplek in jouw voordeel werkt

Thuiswerken wordt steeds normaler en bedrijven laten het dus steeds meer toe. Dat hebben we grotendeels te danken aan de coronacrisis, want toen moesten we allemaal gedwongen thuiswerken. Veel bedrijven zagen veel beren op de weg, maar eigenlijk heeft het voor veel bedrijven best wel goed uitgepakt.

Dat komt natuurlijk ook wel door alle technologieën die we tegenwoordig hebben en software waarmee we kunnen werken. De moderne wereld verandert heel snel en onze behoeften verschuiven daardoor ook snel. Door hierop in te spelen kun je de moderne werkplek in jouw voordeel laten werken.

We hebben steeds meer behoefte om locatie onafhankelijk te werken

Locatie onafhankelijk werken wordt steeds populairder en niet alleen onder de zzp’ers onder ons, maar ook onder de mensen die in loondienst voor een bedrijf werken. We willen zelf onze tijd indelen en werken op de momenten dat we ons productief voelen. En niet verplicht van 9 tot 5 opgesloten zitten en doen alsof je werkt.

Maar deze veranderingen vragen natuurlijk wel wat aanpassingsvermogen, zowel van de medewerkers zelf als van het bedrijf. De IT-afdeling moet continu worden geüpgraded, zodat medewerkers ook vanaf een andere locatie veilig kunnen inloggen. De traditionele manier van werken verschuift steeds meer naar de achtergrond en daardoor wordt een modern workplace steeds belangrijker. 

thuis moderne werkplek

Inspelen op de locatie onafhankelijke werk cultuur

Voorheen moest je echt op locatie zijn voordat je kon inloggen in de systemen van het bedrijf. Tegenwoordig is dat natuurlijk niet meer zo, maar daar is wel wat aan vooraf gegaan. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van Microsoft Cloud om de bestanden van je werk in op te slaan. In Microsoft Cloud zit onder andere het systeem SharePoint. Deze tool is superhandig om alle belangrijke bestanden in te bewaren en te beheren, want je kunt op iedere gewenste locatie in dit systeem inloggen om verder te werken aan deze bestanden.

Voor dit systeem heb je geen wachtwoord nodig, je logt namelijk in met een multi factor authenticatie. Deze code ontvang je in je mailbox of op je telefoon, waardoor de cloud security een stuk wordt verbeterd. Je voegt namelijk extra stappen toe, waardoor de kans op hacken veel kleiner wordt. 

De moderne werkplek en de toekomst gaan hand in hand

Omdat de hele wereld digitaliseert, ontkom je er als bedrijf niet aan. Je moet meegaan in deze nieuwe wereld om relevant te blijven. Doe je dit niet, dan word je vanzelf weggevaagd. Gelukkig is het ook niet meer zo spannend als voorheen, want door dit soort makkelijke systemen en software kun je ook goed met elkaar samenwerken als je niet fysiek bij elkaar bent.

Doordat alle medewerkers op elk moment toegang hebben tot alle informatie en werkstukken, kan er gewoon met elkaar worden gewerkt alsof je naast elkaar op kantoor zit. Thuiswerkende medewerkers zeggen gelukkiger te zijn en minder gestrest. Dit soort medewerkers heb je nodig om jouw bedrijf goed te laten lopen. 

Siem
Siem heeft zich gespecialiseerd in hardware, technologie en AI. Stuur hem gerust een mail als je hier vragen over hebt.