serverkast met patchpaneel

Een serverkast met patchpaneel biedt bescherming voor internetverbindingen

Voor een onderneming is niets zo belangrijk als een goed werkende internetverbinding. Wanneer je bedrijfspand uit meerdere kamers, verdiepingen of etages bestaat en veel medewerkers moeten toegang hebben tot het internetnetwerk, dan kun je overladen worden met een grote hoeveelheid aan kabels. Deze kabels wil je zorgvuldig wegwerken en veilig onderling met elkaar kunnen verbinden.

Een serverkast is een verzamelpunt waarin alle kabels samenkomen en overzichtelijk kunnen worden opgeslagen. Zo krijg je een duidelijk overzicht van hoe de verbindingen gelegd worden en kan bij een problematische situatie snel een oorzaak worden achterhaald.

Kabels kunnen eenvoudig worden opgehangen in een patchpaneel, zodat alle aansluitingen eenvoudig bij elkaar te houden zijn. Een centrale lokalisering maakt het mogelijk om snel oplossingen te vinden bij uitval van de internetverbinding.

Afmetingen bepalen voor serverkast

Er zijn verschillende formaten voor een serverkast en afhankelijk van de omvang van je bedrijf is op basis van breedte, diepte en hoogte eenvoudig vast te stellen welk model het meest geschikt is. Hierbij is het bovendien belangrijk om voldoende ruimte te incalculeren voor uitbreiding. In de toekomst zal je onderneming immers zijn gegroeid en nemen de toepassingen eveneens toe.

Meerdere medewerkers betekent dat er nog meer kabels moeten worden geïnstalleerd en aangesloten op het internetnetwerk. Door een grotere serverkast te kiezen, kun je eenvoudig met deze uitbreiding meegroeien. Zo voorkom je aanvullende kosten voor de aanschaf van een nieuwe serverkast. Een serverkast is van groot belang voor bedrijven.

Deze kast biedt immers bescherming aan kabels, servers en overige apparatuur. Door de bekabeling overzichtelijk te maken, behoud je ordelijkheid in anders chaotische omstandigheden en weet je zeker dat alle onderdelen optimaal beschermd zijn.

serverkast

Een patchpaneel installeren

Een patchpaneel kan door een installateur worden geïnstalleerd en is onderdeel van een patchkast of serverkast. Met een patchpaneel is een nette afwerking mogelijk, wanneer in diverse ruimtes gebruik wordt gemaakt van wandcontactdozen.

Via een LSA-tang en stugge kabel op rol worden deze contactdozen in de wand afgemonteerd, waarna alle kabels samen kunnen worden gebracht op het patchpaneel. Alle netwerkapparatuur en bijbehorende accessoires worden gemonteerd op het patchpaneel, waardoor alles overzichtelijk bij elkaar komt.

Afhankelijk van de hoeveelheid kabels wordt vastgesteld welk patchpaneel het meest geschikt is voor de situatie bij jouw bedrijf. Een patchpaneel kan naar eigen wens worden uitgekozen en gemonteerd, zodat hier optimaal gebruik van kan worden gemaakt.

Optimale bedrijfsvoering met serverkasten

Wens je overzicht in bekabeling en een opgeruimde kantoorruimte? Dan is de aanschaf van een serverkast een absolute must. Geen bedrijf kan eigenlijk zonder, wanneer je niet volledig de weg kwijt wil raken in een wirwar aan bekabeling.

Alle apparaten, servers en overige hardwarecomponenten komen eenvoudig samen in een serverkast. Met een patchpaneel breng je overzicht in chaos en worden alle kabels centraal opgeslagen. Wanneer er iets uitvalt, hoeft een monteur niet lang te zoeken voordat de oorzaak is achterhaald.

Alle werkzaamheden kunnen snel worden vervolgd, zonder dat er nadelige gevolgen zijn die de bedrijfsvoering een tijdlang stillegt.