kubernetes bij bedrijven

Redenen waarom IT bedrijven voor managed kubernetes kiezen

Steeds meer IT bedrijven kiezen voor managed Kubernetes diensten. Maar waarom is dit het geval? In deze blog leggen we je de 5 grootste redenen uit, dus lees snel verder om achter het antwoord op deze vraag te komen!

Veel betrouwbare partijen

In de eerste plaats kiezen ontzettend veel IT bedrijven voor managed Kubernetes doordat er veel betrouwbare partijen zijn die deze diensten aanbieden. Een paar jaar geleden was dit totaal anders, mede doordat Kubernetes toen überhaupt een nieuw begrip was in het bedrijfsleven.

Hoe anders is de situatie nu!

Vanwege het stijgende gebruik hiervan, heb je inmiddels talloze opties om uit te kiezen. Dit maakt het voor IT bedrijven een stuk eenvoudiger om van managed Kubernetes gebruik te maken.

Ontzettend schaalbaar

Een ander voordeel van Managed Kubernetes? Het is onwijs schaalbaar. Stel je voor; je startup groeit als een malle, of misschien heb je een tijdelijke actie die viral gaat. In zulke gevallen wil je snel kunnen opschalen zonder je zorgen te maken over de technische kant van het verhaal.

Met Managed Kubernetes is dat geen punt. Het past zich aan aan jouw behoeften – of je nu meer of minder capaciteit nodig hebt. Zo kan je bedrijf bloeien zonder dat technologie je beperkt.

kubernetes logo

Kosteneffectief

En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe kosteneffectief managed Kubernetes kan zijn! We snappen allemaal dat budgetten belangrijk zijn, vooral in de snel bewegende wereld van IT bedrijven.

Met managed Kubernetes hoef je niet een heel team van experts aan te nemen (wat best prijzig kan zijn), omdat de aanbieder alles voor je beheert. Dit betekent dat je je geld kunt investeren in andere belangrijke gebieden van je bedrijf, terwijl je technologie up-to-date en van topkwaliteit blijft.

Stabiliteit

Nog zo’n fantastisch voordeel van Managed Kubernetes is de ongeëvenaarde stabiliteit die het biedt. In de wervelwind die de IT-wereld soms kan zijn, is er niks zo geruststellend als weten dat je technische infrastructuur rotsvast staat.

Je provider zorgt voor constante monitoring en updates, zodat jouw systemen soepel en veilig draaien. Dit geeft jou de ruimte om je te focussen op wat echt belangrijk is – jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Tijdbesparend

We kennen allemaal het gezegde “tijd is geld”, toch? Met Managed Kubernetes wordt deze uitspraak je nieuwe beste vriend. Denk er eens over na: je hoeft geen lange uren meer te verspillen aan serveronderhoud, updates uit te voeren, of je zorgen te maken over de veiligheid van je data.

Al deze zaken zijn ineens allemaal verleden tijd. Je serviceprovider neemt deze taken op zich, waardoor jij je kostbare tijd kunt besteden aan wat echt telt – je bedrijf laten groeien en innoveren.