euroteken typen

Euroteken sneltoets / typen

Het euroteken (€) is het symbool voor de Europese munteenheid en wordt vaak gebruikt bij financiële transacties en in (tekst)documenten. Het kan soms lastig zijn om te weten hoe je dit teken op je toetsenbord kunt typen, vooral als je niet bekend bent met de verschillende sneltoetscombinaties.

Hieronder behandelen we de mogelijkheden om een euroteken te typen in Windows, op de Mac, Iphone en Ipad en ook op Android apparaten. Ook kijken wij naar hoe je een euroteken invoegt bij Microsoft Word en Microsoft Excel.

Wij lopen je er graag even doorheen:

Het Euro teken typen in Windows

Een van de gebruikelijkste om het euroteken in Windows te typen is door de combinatie van de toetsen: CTRL + ALT + 5. Dit doe je door de CTRL + de Alt toets ingedrukt te houden en vervolgens ook de 5-toets in te drukken.

Je kunt ook een cijfercombinatie gebruiken, samen met de Alt-toets om het euroteken op een toetsenbord te maken dit is: ALT + 0128. Dit doe je door de Alt-toets ingedrukt te houden en vervolgens achtereenvolgens 0, 1, 2 en 8 in te drukken op het numerieke toetsenblok aan de rechterkant van het toetsenbord.

euroteken typen windows
Euroteken typen in Windows.

💡 Tip: lukt bovenstaande niet? Misschien is je toetsenbord instelling verkeerd.

Op de Mac

Op een Mac type je het euroteken door op de toetsencombinatie Option + Shift + 2 te drukken. Als je een ander toetsenbordindeling gebruikt dan de standaard Amerikaanse indeling, kan het zijn dat deze sneltoets anders is. Je kunt ook naar het menu Bewerken gaan en vervolgens op Emoji en symbolen klikken om het euroteken te vinden en in te voegen in je tekst.

Een euro teken invoegen in Microsoft Word

In Word kun je een euroteken invoegen door op het tabblad Invoegen te klikken en vervolgens op Symbool of Symbolen > Symbool te klikken. Klik daarna op het euroteken. Als je dit niet ziet staan, klik dan op Meer symbolen en selecteer het euroteken.

Uiteraard kun je hier ook gewoon de Windows sneltoets voor het Euroteken gebruiken.

euroteken in word invoegen
Het Euro teken in Word invoegen

Het invoegen van een euro teken in Microsoft Excel

In Microsoft Excel kun je een cel selecteren waarin je het euroteken wilt invoegen en vervolgens op Ctrl + Shift + $ drukken om het valutasymbool in die cel in te voegen. Dit werkt zowel op Windows als op Mac.

Als je een andere valuta wilt invoegen, kun je de cel selecteren en vervolgens naar het tabblad Start gaan en in de groep Getal op het pijltje naast het valutasymbool klikken om een andere valuta te kiezen.

Waar vind je het euroteken op een iPhone of iPad

Op een iPhone of iPad kun je het euroteken typen door op het softwaretoetsenbord op de toets met de cijfers ‘123’ te tikken.

In het subscherm dat verschijnt, vind je het euroteken. Nadat je op het euroteken hebt getikt, gaat je scherm automatisch weer terug naar het standaard toetsenbord met letters.

Het euro teken op een Android apparaat

Op een Android-apparaat kun je het euroteken typen door op het toetsenbord op de Symbool-toets te tikken. Er zijn meerdere varianten van deze toets: een toets met het woord ‘Sym’, een toets met de cijfers ‘123’ of een toets met een vraagteken en de cijfers ‘123’. Nadat je op deze toets hebt getikt, verschijnt er een subscherm waarin je het euroteken kunt vinden.

euroteken whatsapp

Veel gestelde vragen (F.A.Q.):

Waar staat het euro teken op een laptop?

Bij de meeste moderne Europese toetsenborden staat het euroteken op dezelfde toets als het cijfer 5 (boven de letters, niet op het numerieke pad aan de rechterkant).

Waarom kan ik geen euroteken meer typen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je geen euroteken meer kunt typen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je toetsenbord niet goed is ingesteld of dat er een probleem is met de software.

Hoe krijg je een euro teken in Excel?

Je kunt een euroteken invoegen in Excel door op het tabblad Invoegen te klikken en vervolgens op Symbool of Symbolen > Symbool te klikken. Klik daarna op het euroteken.

Wat is de Alt Gr toets?

De Alt Gr-toets is een toets die vaak rechts naast de spatiebalk van je toetsenbord te vinden is. Je kunt deze toets gebruiken om speciale tekens zoals het euroteken te typen.

Remon Hendriksen
Remon schrijft graag over Tech, Gadgets en Software. Heeft ook nog eens een voorliefde voor Data en SEO. Zijn ICT opleiding komt hier nog regelmatig van pas.