online marketing

Welke trends in online marketing zien we in 2022 terug?

We zien steeds vaker dat bedrijven hun marketing inspelen op de trends in de maatschappij. Zo zagen we bijvoorbeeld al een toename in het aantal bedrijven dat gebruikmaakte van influencers om hun product of dienst te promoten. Ook zijn er steeds meer bedrijven die hun marketing richten op het verbeteren van de gebruikservaring voor klanten.

In 2022 verwachten we dat deze trends zich zullen voortzetten.

Trend 1: influencers

Influencers zijn mensen met een grote aantal volgers op social media. Ze hebben een grote invloed op hun volgers en kunnen dus bepalend zijn voor de mening van veel mensen. Bedrijven gebruiken influencers om producten of diensten te promoten.

Trend 2: het verbeteren van de gebruikservaring

Veel bedrijven richten hun marketing nu op het verbeteren van de gebruikservaring voor klanten. Dit doen ze door bijvoorbeeld een betere website of betere customer service aan te bieden.

Trend 3: contentmarketing

Contentmarketing is een vorm van marketing waarbij je interessante en relevante informatie aanbiedt aan je doelgroep. Je probeert hiermee klanten te interesseren in je product of dienst. Dit is een trend omdat het werkt: mensen zijn meer bereid om iets te kopen als ze er eerst goed over geïnformeerd zijn. Dit verwachten mensen ook in 2022.

Trend 4: Mobile marketing

Mobile marketing is een vorm van marketing waarbij je gebruikmaakt van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets om je product of dienst te promoten. Mensen gebruiken steeds vaker hun mobiele apparaat om informatie op te zoeken, dus het is logisch dat bedrijven hier gebruik van willen maken.

Trend 5: AI

AI en chatbots zijn steeds vaker terug te zien in marketing. Chatbots kunnen bijvoorbeeld ingezet worden om klanten te helpen met het vinden van producten of diensten. Ook kunnen ze gebruikt worden om klantenservice te bieden. Bedrijven zien steeds meer voordelen in het gebruik van AI en chatbots, dus we verwachten dat ze hier ook in 2022 meer gebruik van zullen maken.

Al deze trends hebben één ding gemeen: ze zijn gericht op het verbeteren van de ervaring voor klanten. Bedrijven zullen in 2022 steeds meer proberen om aan deze trends te voldoen, omdat dit succesvol blijkt te zijn.