sim only wat is het

Sim Only: wat is het? En waarom?

Werkt je mobiele telefoon nog prima en loopt je abonnement binnenkort af? Dan heb je twee opties: je sluit een abonnement af met een nieuwe telefoon of je kiest voor een sim only abonnement. Als je telefoon het verder nog goed doet, is het natuurlijk zonde om deze te vervangen. Zeker als je hier nog tevreden over bent. Wil je niet investeren in hogere maandlasten of wil je juist maandelijks wat meer besparen? Dan is sim only een goede keuze. Maar wat houdt dit precies in? En wat zijn de voordelen? 

Wat is sim only? 

Bij een sim only abonnement ontvang je enkel een nieuwe simkaart. Je krijgt dus geen nieuwe telefoon. Deze simkaart kan in je huidige telefoon worden gestopt en het is vervolgens direct mogelijk om te bellen, te internetten of te sms’en. Je betaalt enkel voor je verbruik en hebt geen onnodige kosten voor een telefoon die je nog maandelijks af moet betalen. Net als bij andere mobiele abonnementen betaal je maandelijks een bedrag. Dit bedrag ligt bij sim only beduidend lager dan bij andere mobiele abonnementen. 


Als we kijken naar de geschiedenis van de telefonie, dan zien we een duidelijke omslag. Waar voorheen vrijwel iedereen een vaste lijn had, zijn er nu nog maar weinig mensen die dit gebruiken. Alles gebeurt middels smartphones. Juist doordat we zoveel tijd op onze mobiele telefoons besteden, is het nog belangrijker om het juiste abonnement te vinden. Sim only groeit in populariteit en dat is niet zonder reden. Dit biedt namelijk tal van voordelen. 

De belangrijkste voordelen 


Maar waarom zou je voor sim only kiezen als je ook een abonnement met toestel kunt kiezen? Dit heeft vooral te maken met de bijbehorende voordelen. We hebben ze kort voor je op een rijtje gezet: 

  • Bij een sim only abonnement geniet je van veel lagere telefoonkosten. Je kunt heel goedkoop bellen, sms’en en internetten. Soms zelfs al voor enkele euro’s per maand. Dit is natuurlijk veel goedkoper dan een abonnement met toestel. Hierbij spreek je toch al snel van tientallen euro’s. Dat is snel bespaard. Zeker wanneer je huidige telefoon het gewoon nog prima doet. Heb je toch een nieuwe telefoon nodig? Dan is het in de meeste gevallen voordeliger om een keer goed te investeren en een mobiele telefoon te kopen. Als je vervolgens een sim only abonnement afsluit, zal je op de lange termijn veel meer besparen.
  • Meer vrijheid om tussentijds te wisselen van telefoon. Het nadeel van een abonnement met toestel is dat je je verplicht voelt om deze telefoon ook gedurende de abonnementsduur aan te houden. Maar wat als deze onherstelbaar kapot is gegaan? Dan zit je straks mogelijk met dubbele vaste lasten. Met een sim only abonnement is dit niet het geval. Als je gedurende de looptijd toch toe bent aan een nieuwe telefoon, dan kun je heel eenvoudig wisselen.