werkplekbeheer it dienstverlener tips

Tips om aan de perfecte ICT-dienstverlener te komen

Ben je op zoek naar dé perfecte ICT-partner die jouw onderneming naar een hoger niveau tilt? Zoek niet verder! Hier vind je enkele handige tips die je helpen bij het maken van de juiste keuze. Laten we dit samen ontdekken.

Ga voor lokaal

Wist je dat lokaal vaak het nieuwe globaal is? Het kiezen van een lokale ICT-dienstverlener heeft zo zijn voordelen. Denk maar eens aan persoonlijk contact en snelle reactietijden. Als MKB-eigenaar of zakelijke professional zit je niet te wachten op lange wachttijden of afstandelijke service.

Met een lokale partner heb je dat alles netjes op rijafstand. Handig, niet? Kies daarom bijvoorbeeld voor een ICT Nijmegen wanneer je in de regio Nijmegen woont.

Competent met werkplekbeheer

Een krachtige ICT-dienstverlener is niet alleen te herkennen aan de vriendelijke stem aan de telefoon, maar ook aan zijn expertise in werkplekbeheer. We snappen het, technologie lijkt soms knap ingewikkeld.

Het is dan fijn als er iemand is die jouw zakelijke IT-infrastructuur begrijpt alsof het zijn eigen broekzak is. Zoek dus een partner die niet alleen de kneepjes van het vak kent, maar ook een warme deken biedt op die stressvolle momenten. Dat is pas echte ondersteuning!

Bepaal je behoeften

Voordat je een berg brochures doorploegt of urenlang Google raadpleegt, is het slim om eerst je eigen behoeften op een rijtje te zetten. Wat wil je nou écht? Een waterdichte beveiliging, een cloudservice die altijd en overal bereikbaar is, of misschien wel beide?

Praat eens met je team, maak een lijstje van wensen en prioriteiten en ga pas dan op jacht naar die perfecte match. Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeker als je op zoek bent naar iemand die jou en je business écht begrijpt.

Onderzoek meerdere dienstverleners

Staar je nooit blind op de eerste de beste. Het is slim om rond te kijken, net zoals je dat zou doen als je een nieuwe auto koopt.

Wat bieden ze aan?

Hoe flexibel zijn ze?

Zijn ze up-to-date met de laatste technologieën? Een klein beetje onderzoek vertelt je veel over wie echt bij je past, waardoor je zeker de juiste keuze maakt.

Controleer op ervaring en expertise

Ervaring is goud waard – en dat geldt zeker voor ICT. Kijk welke vlieguren jouw potentiële ICT-dienstverlener al heeft gemaakt. Hebben ze ervaring in jouw sector?

Weten ze hun expertise ook helder te communiceren? Dit zijn belangrijke vragen die je moet stellen. Hierdoor schat je beter in of ze de juiste kennis en vaardigheden hebben om jouw IT-infrastructuur succesvol te beheren.

Hoe goed is de klantenondersteuning?

Klantenondersteuning is de ruggengraat van een goede ICT-service. Je wilt iemand die je kan bellen als er iets mis gaat, naar je luistert en altijd actie onderneemt.

Niets is zo frustrerend als een voicemailbericht wanneer je snel een oplossing nodig hebt. Vraag dus na hoe het zit met de klantenondersteuning van de dienstverlener waar je naar kijkt.

Vraag naar testimonials

We zijn toch allemaal dol op een goed verhaal? Testimonials en ervaringen van eerdere klanten kunnen je veel vertellen. Het is het bewijs dat de dienstverlener de daad bij het woord voegt. Goede samenwerkingen uit het verleden wijzen vaak op toekomstig succes.

Ga hierbij tot het gaatje door persoonlijk te communiceren met degene die de testimonial heeft afgegeven. Dit geeft je een nog beter beeld van wat je mag verwachten van de dienstverlener.

Informeer naar de veiligheidsmaatregelen

Informeer ook naar de veiligheidsmaatregelen. Je wilt niet wakker liggen van de digitale veiligheid van je onderneming. Een goede ICT-dienstverlener zorgt voor robuuste veiligheidsmaatregelen en legt je duidelijk uit hoe ze jouw data beschermen.

Hierdoor weet je zeker dat je met een betrouwbare dienstverlener in zee gaat. Veiligheid is geen bijzaak, maar juist prioriteit nummer één!

Denk aan de schaalbaarheid

Groeien is het doel van je bedrijf en jouw ICT-structuur moet moeiteloos met je mee kunnen opschalen. Vraag hoe de dienstverlener omgaat met groeiende bedrijven.

Hebben ze de middelen om jouw groei bij te benen? Hier moet je zeker van zijn voordat je een lange termijn samenwerking aangaat. Indien je dit niet doet, zal dit later problemen zoals slechte prestaties en uitval veroorzaken.

Houd rekening met de prijs

Laten we eerlijk zijn: de prijs is belangrijk, maar het is niet het enige wat telt. Zoek naar waarde voor je geld. Een lage prijs betekent niet altijd een slechte dienstverlening, maar goedkoop kan op de lange termijn duurkoop zijn.

Een balans vinden is essentieel om ervoor te zorgen dat je betaalt voor kwaliteit zonder je budget te overschrijden.

Siem
Siem heeft zich gespecialiseerd in hardware, technologie en AI. Stuur hem gerust een mail als je hier vragen over hebt.