telefoon reparatie blog

Ga voor een telefoon reparatie in plaats van voor een nieuw toestel

Heb je ook naar het laatste evenement van Apple gekeken? Tijdens dit evenement presenteerde het Amerikaanse bedrijf de nieuwe iPhone 15-lijn. Een van de aspecten die hierbij direct opviel: de prijs van het basismodel. De iPhone 15 wordt aangeboden voor iets minder dan 1.000 euro. Een fors bedrag! Waar consumenten voorheen vaak direct voor het nieuwste model kozen na twee jaar, ligt dat tegenwoordig anders.

Niet alleen is de prijs van de nieuwste modellen smartphones door de jaren heen fors gestegen, ook past het voortdurend vervangen van een nog werkend apparaat niet bij een duurzame levensstijl. Begint de batterij van je huidige toestel zwakker te worden? Kies in dat geval voor een telefoon reparatie, in plaats van voor de nieuwste iPhone of Samsung smartphone. 

Plan een reparatie van je smartphone in bij een lokaal bedrijf 

Er zijn verschillende manieren waarop je een smartphone kunt laten repareren. Je telefoon repareren Rotterdam, in Amsterdam of bijvoorbeeld Utrecht kan bij een lokale reparateur, of bij de producent hiervan via je provider. Het voordeel van een lokale reparateur is het gegeven, dat deze de reparatie vaak veel sneller voor je uitvoert.

In veel gevallen sta je binnen een half uur weer buiten met een werkend toestel. Je hebt precies voldoende tijd voor een kop koffie of bijvoorbeeld voor het halen van wat boodschappen. Stuur je de telefoon op naar de producent, dan ben je deze al snel enkele weken kwijt. Een provider biedt lang niet altijd een vervangend toestel aan om deze periode te overbruggen. 

Verschillende reparaties mogelijk bij smartphones 

Eerder in dit artikel werd de optie om de batterij van je telefoon te vervangen al genoemd. Het is slechts een van de mogelijkheden. Vaak wordt ook de optie geboden om de camera, de luidspreker of bijvoorbeeld oplaadconnector van het toestel te vernieuwen bij een defect.

Voordat een lokale reparateur aan de slag gaat, stelt deze een diagnose. Ook hier verschilt de service van een lokaal bedrijf met die van veel producenten. Een producent zal voor het stellen van een diagnose kosten bij je in rekening brengen. In het geval van een lokaal bedrijf is zo’n diagnose vaak gratis. 

Reparatie op basis van no cure, no pay 

Een voorbeeld van een lokaal reparatiebedrijf is ThePhoneLab. Deze partij is in verschillende Nederlandse steden actief. Het bedrijf biedt reparaties aan op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat je uitsluitend voor een reparatie betaalt, wanneer deze succesvol is.