met klein budget nieuwe telefoon kopen 4 tips

Met klein budget nieuwe telefoon kopen: 4 tips

De gemiddelde prijs van een nieuwe smartphone in Nederland ligt rond de 500 euro. Het is dan ook geen geheim dat een nieuwe telefoon best prijzig kan zijn. Als je onvoldoende financiële reserves hebt en toch toe bent aan een nieuwe telefoon, dan kan dit dan ook een flinke opgave zijn.

Gelukkig betekent dit niet dat je aan het gemiddelde hoeft te voldoen. Er zijn genoeg manieren om te besparen op de aanschaf van een nieuwe telefoon. Zo kan je ook met een klein budget een goede smartphone kopen. Hieronder volgen vier handige bespaartips.

Betaalbare modellen 

Ondanks dat de prijzen van smartphones ongelooflijk zijn gestegen de afgelopen jaren, zijn er ook nog altijd telefoons die minder duur zijn. Denk bijvoorbeeld aan eerdere modellen, maar ook telefoons die specifiek voor mensen met een klein budget zijn ontworpen. Goed voorbeeld is de Iphone SE. Dit is de meest betaalbare iPhone van dit moment.

Dat doet overigens niet af aan de kwaliteit. Deze iPhone komt qua specificaties enorm overeen met andere modellen. Het is een prima telefoon, zeker voor deze prijs. Zo heeft vrijwel elke telefoonfabrikant wel een betaalbaar model in zijn collectie. Goed om hier extra op te letten.

Verkoop je oude telefoon

De meeste mensen doen niet langer dan twee tot drie jaar met een smartphone. Bij goed gebruik kan hier echter veel langer mee worden gedaan. Als jouw telefoon op wat gebruikerssporen na nog prima is, kun je deze nog een jaartje langer gebruiken in combinatie met een sim only abonnement of deze verkopen als je er niet meer tevreden mee bent.

Met name populaire smartphones behouden redelijk lang hun waarde. Je kunt hier dus nog een aardig bedrag voor krijgen. Dit geld kun je vervolgens weer gebruiken voor de aankoop van een nieuwe telefoon.  

Kies voor refurbished 

Refurbished is een ander woord voor gereviseerd. Dit betekent niet meer dan dat dit een al gebruikt toestel is. Dat niet alleen. Het is namelijk niet hetzelfde als tweedehands kopen bij een particulier. De gebruikte toestellen worden namelijk uitvoerig gecontroleerd en zo nodig gerepareerd, zodat deze weer in optimale conditie zijn om doorverkocht te worden.

Groot voordeel in tegenstelling tot een tweedehands toestel is dat je ook vaak garantie ontvangt. Als je een iPhone 11 refurbished koopt, beschik je over een prima telefoon en weet je zeker dat je hier nog een tijd mee kunt doen. Dat geeft meer vertrouwen dan zelf tweedehands kopen. 

Goedkoper abonnement 

Je kunt ook geld besparen door voor een goedkoper abonnement te kiezen. Veel mensen hebben een te groot abonnement. Daarom is het verstandig om eerst eens goed te onderzoeken hoeveel data je precies verbruikt en welk abonnement hierbij past. Zo voorkom je dat je straks maandelijks betaalt voor dingen die je toch niet gebruikt. 

Het is ook een goed idee om abonnementen te vergelijken. Er wil nog wel eens verschil zijn tussen de diverse providers.