social media en technologie header

Hoe technologie en sociale media zijn geëvolueerd

Technologie en sociale media zijn de laatste twee decennia enorm geëvolueerd. De een heeft de ander op unieke wijze geholpen zich te ontwikkelen. Dankzij de technologische vooruitgang kunnen mensen sociale media gebruiken op smartphones en computers. Nu zijn mensen overal via sociale media met elkaar verbonden, omdat iedereen een smartphone bij zich heeft.

Anderzijds verandert sociale media ook de technologie. Computerprogrammeurs integreren sociale media netwerken in hun software programma’s. Er zijn ook gevallen waarin sociale media beïnvloeden welke software programma’s worden ontwikkeld. Bedrijfstechnologie is in meerdere opzichten afhankelijk geworden van sociale media. Naast bedrijven, blijkt uit dit onderzoek van ExpressVPN, dat kinderen ook enorm afhankelijk zijn van sociale media.

Hieronder volgen 4 manieren waarop sociale media de technologie veranderd.

Communicatie

Wanneer was de laatste keer dat je een mondeling gesprek had met een vriend of familielid aan de telefoon? Als je je telefoon ergens voor gebruikte, was het waarschijnlijk om je social media feed te bekijken voor nieuwe reacties of berichten van je volgers. Minder mensen communiceren op de ouderwetse manier. Nu gebruiken ze sociale media als hun primaire vorm van communicatie met vrienden en familie.

Een smartphone is niet echt een telefoon meer. Het is een draagbare computer die in je zak past. Download simpelweg de mobiele apps van je favoriete social media platforms, zoals Facebook en Instagram, en gebruik de apps om met mensen te communiceren. Het is het patroon dat de meeste mensen tegenwoordig volgen.

Communicatie via sociale media bestaat uit tekstberichten en chatten in groepen. Je kan ook een video- of audio-opname maken met je smartphone en die uploaden naar sociale media. Sommige netwerken laten je zelfs live video uitzenden. Maar als je een echt verbaal gesprek met iemand wilt voeren, mag je blij zijn als je iemand onder de 40 vindt die daarin geïnteresseerd is.

social media en technologie 1

Software Ontwikkeling

Microsoft is eigenaar van een dochteronderneming genaamd GitHub, Inc, die een code hosting platform voor softwareontwikkelaars exploiteert. Als jij en jouw software ontwikkelingsteam vanaf verschillende locaties samen aan hetzelfde project willen werken, kan dat met GitHub. Het slaat alle codering op zijn hosting platform op, zodat jouw team er overal toegang toe heeft.

Het geeft programmeurs de kans om samen te werken en met elkaar te communiceren over programma’s. Ze kunnen van elkaar leren en ideeën uitwisselen, wat kan helpen om het volgende grote programma van het decennium te maken. En aangezien meer mensen op afstand werken, hoeven ze niet steeds conferentiegesprekken of vergaderingen te houden om samen te werken. Ze kunnen dat doen via GitHub met de kracht van sociale media.

Kunstmatige Intelligentie

Kunstmatige intelligentie technologie wordt veel gebruikt om marketing algoritmes te maken. Nu sociale media een belangrijk deel uitmaken van de marketing- en reclame-industrie, verandert dit de manier waarop marketing algoritmen worden ontwikkeld. De algoritmen houden nu rekening met de interesses en demografische gegevens op sociale media profielen om adverteerders te helpen specifieke doelgroepen te bereiken.

Wanneer je bijvoorbeeld een Facebook Ads of Instagram Ads campagne start, heb je de mogelijkheid om de locatie, het geslacht, de leeftijdscategorie en de interesses van je doelgroep op te geven. Het is dezelfde informatie die op de sociale mediaprofielen van mensen staat. Zodra je de advertentiecampagne voert, zoekt het A.I.-systeem naar profielen met vergelijkbare informatie. Zonder sociale media zou deze reclame technologie niet zo nauwkeurig zijn in het richten op de juiste doelgroep voor jouw behoeften.

social media en technologie 2

Influencer Marketing

Influencers waren vroeger mensen op televisie die reclame maakten voor hun klanten. In de meeste gevallen waren de beïnvloeders bekende betaalde acteurs die door het publiek werden vertrouwd en gerespecteerd. Maar nu hebben de sociale media de behoefte aan influencer marketing op televisie verslechterd. De enige plek waar je het nu vindt is op sociale medianetwerken zoals Instagram.

Er zijn twee manieren waarop je Instagram volgers kunt krijgen. Je kunt Instagram volgers kopen of een influencer inhuren om je posts te promoten bij hun volgers. Instagram influencers hebben zelf duizenden volgers. Ze zijn niet per se acteurs of beroemdheden voor iemand buiten de sociale media. Maar omdat het de technologie beïnvloedt, kunnen ze influencers worden voor andere mensen die hun inhoud willen promoten.

Conclusie

Sociale media zullen de technologie de komende decennia blijven veranderen en omgekeerd. Alle technologieën zullen uiteindelijk op een of andere manier om sociale media draaien. Facebook en Instagram blijven waarschijnlijk de sociale medianetwerken die het voortouw nemen om de technologie voor altijd te veranderen.