ergonomie op je werkplek

Ergonomie thuis en op kantoor: hoe pas je het toe?

Vandaag de dag is thuiswerken de normaalste zaak van de wereld. Niet zo gek dus dat we er maar al te graag alles aan doen om deze plek net even wat beter aan te kleden. Je wilt immers lekker productief aan de slag gaan en een fijne en aangename plek uitzoeken.

Maar hoe pak je dat nu eigenlijk het beste aan? Het gaat namelijk veel verder dan enkel het uitzoeken van handige ergonomische muizen. In dit blog geven we je een paar handige tips die je meteen toe kunt passen. 

Zorg altijd voor een plek met lekker veel lichtinval voor optimale productiviteit 

Het belangrijkste van alles, is dat je gericht op zoek gaat naar een plek met lekker veel lichtinval. Dit kan de productiviteit namelijk alleen maar meer stimuleren. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een ruimte met een of meerdere openslaande ramen.

Zo geniet je van lekker veel lichtinval en een flinke dosis frisse zuurstof in de loop van de dag. Dit zorgt meteen voor een optimale productiviteit naarmate de dag vordert. En hierdoor krijg je taken dus ook weer sneller en beter gedaan. Redenen genoeg dus om je kantoorplek op korte termijn al een keer een upgrade te geven. 

lichtinval op je werkplek

Maak gebruik van een rustig en neutraal kleurenpalet 

Is het de hoogste tijd om het kantoor in te richten? Dan begint het allemaal met het neerzetten van de juiste basis. Het uitzoeken van een rustig en neutraal kleurenpalet is daar een erg goed voorbeeld van.

Want door te werken met rustige kleuren, zoals beige, lichtgrijs of lichtblauw, zorg je voor een rustig en sereen totaalplaatje. En dat pakt alleen maar positief uit voor de productiviteit. Wel zo handig om te weten, toch? 

Heb je al aan een goede werkplek met een ergonomisch bureau gedacht? 

De kers op de taart van de inrichting van het kantoor? Dat is uiteraard het uitzoeken van het juiste soort meubilair. Denk daarbij aan het uitzoeken van een ergonomisch bureau en een ergonomische bureaustoel die vanaf het eerste moment al heerlijk zit.

Naast dat je het werkcomfort meteen kunt vergroten, kun je ook nog eens mogelijke klachten aan het lichaam (door een verkeerde werkhouding) voorkomen. Wel zo fijn om te weten voor nu, maar ook zeker voor in de toekomst. Kies je ervoor om de werkplek bij jou in of aan huis een upgrade te geven?