youtube video mp3 converters

10 beste mp3 converters voor YouTube

Ook youtube video’s eenvoudig naar een mp3 converteren? Ontdek hier de beste mp3-converters.

Het is altijd erg fijn, als je muziek en filmpjes voor je eigen projecten kunt gebruiken. Daarom gebruiken veel mensen videomateriaal van YouTube. Je kunt met deze video’s je creatieve projecten verrijken en inspiratie opdoen. Maar welke video-converters, voor het converteren van YouTubevideo’s, zijn nu het beste? Dat lees je in dit artikel.

Wat zijn mp3-converters voor YouTube?

MP3 converters voor YouTube zijn software om YouTube-video’s met behulp van een video-converter, naar diverse bestandstypen om te zetten. Denk aan mp3, MP4, avi en mov. Tegenwoordig zijn er uiteenlopende online programma’s voor beschikbaar.

Denk aan 4K-downloader, ClipGrab en iTubeGo. De programma’s kunnen de audiokwaliteit van een video extraheren, waardoor de beste kwaliteit geconverteerd wordt. Je kunt de video’s ook in de gewenste videokwaliteit downloaden. Denk aan small, medium, HD of 4K. Hierdoor heb je niet altijd met kwaliteitsverlies te maken.

Hoe gebruik je video-converters voor YouTube?

  • Je kopieert en plakt de link van een youtubevideo, in de zoekbalk van de video-converter. Vervolgens zal de video worden omgezet, waarna deze te downloaden is.
  • Kies een gewenst video- of audioformaat, voordat je de video gaat downloaden.
  • Je slaat de video vervolgens op je computer op. Het grote voordeel is dat je meestal geen technische kennis nodig hebt en de video’s dus eenvoudig in audiobestanden om kunt zetten. Sommige converters moeten de video’s eerst converteren.
  • Daarna kun je ze downloaden. Andere converters downloaden de video automatisch, als deze omgezet is.

Er is ook installatiesoftware te downloaden, om YouTube-video’s mee te converteren. Dit zijn vaak uitgebreide programma’s met veel soorten bestandstypen. Je kunt ook online converters op het web gebruiken.

Waar moet je rekening mee houden?

Veel video-converters beschikken over adware. Er worden vervelende advertenties bij de video’s getoond, waardoor het downloaden en converteren wordt belemmerd. Zodra je op de knop “downloaden” klikt, komt er reclame tevoorschijn.

Negeer daarom video-converters met geïntegreerde adware. Let verder op de mogelijkheden van het programma. Soms moet je de software aanschaffen, voordat je meerdere video’s kunt converteren en downloaden.

Meestal is het vrij prijzig, terwijl er genoeg gratis video-converters voor YouTube beschikbaar zijn.

De beste video-converters van video naar MP3 voor YouTube

Doordat er vele video-converters online staan, is het soms lastig, om een goede keuze te maken. We hebben verschillende soorten mp3-converters voor YouTube getest en hebben daarom de beste voor je op een rij gezet.

1. 4K Video Downloader

De video’s waren met de 4K-video downloader prima om te zetten. Het programma draait op de meeste besturingssystemen en is eenvoudig in gebruik. De gratis versie is zelfs vrij uitgebreid. Je kunt dan ook 24 video’s in MP3, OGG of M4A omzetten.

Het grote voordeel is dat het programma geen advertenties weergeeft. Je kunt tevens complete afspeellijsten downloaden. Dit is een erg handige tool, want je hebt direct alle nummers van je favoriete artiest bij de hand.

Wil je onbeperkt video’s kunnen downloaden? Dan moet je wel een licentie aanschaffen. Hier betaal je dus geld voor. Dat is dan ook een nadeel. Je kunt je bestanden dan ook naar mp3-bestanden converteren.

VoordelenNadelen
uitgebreide gratis versieje moet een licentie voor de uitgebreide tools in het programma nemen.
downloads van goede kwaliteit
verschillende bestandstypen mogelijk
maakt eenvoudig afspeellijsten

2. Any Video Converter Free

Ook dit is een video-converter met een gratis mogelijkheid. De converter draait alleen op Windows en kan dus niet op andere besturingssystemen worden gebruikt. Bovendien heb je meerdere mogelijkheden met dit programma. Je kunt video’s downloaden, naar MP3 omzetten en met effecten bewerken. Het programma werkt snel en is flexibel. Daarom is het een zeer prettige interface om mee te werken.

Je selecteert het gewenste bestandstype en begint met converteren. Doordat het programma meerdere mogelijkheden heeft, moet je soms wel even zoeken. Je moet het overzicht even weten te vinden. Maar je kunt eenvoudig YouTubevideo’s omzetten.

VoordelenNadelen
snelle en krachtige video-converterKijk uit voor optionele adware. Deze moet je niet met het programma installeren.
meerdere mogelijkhedenDe software is alleen voor Windows beschikbaar.
verschillende YouTubevideo’s naar mp3 omzetten
eenvoudig converteren.

3. Free YouTube to MP3 Converter

Dit programma kan een mooie omslagcover van een nummer downloaden. De interface ziet er geweldig uit en de software is makkelijk in gebruik. Dit is dan ook van een van de overzichtelijkste video-converters. Je ziet direct welke tools je moet gebruiken.

Een groot voordeel is het samenvoegen van video’s. Het downloaden van video’s neemt dus weinig tijd in beslag, zodat je snel meerdere downloads achter elkaar kunt doen.

VoordelenNadelen
vriendelijke interface
ook albumcovers downloaden
video’s bij elkaar voegen
intuïtief in gebruik en zeer eenvoudig.

4. ClipGrab

Dit is een gratis opensource programma, met een eenvoudige interface. Ook hier zijn verschillende videoformaten mogelijk. Je downloadt met een klik op de knop, waardoor je snel en efficiënt kunt downloaden. Naast YouTube, kun je ook van andere videosites downloaden. Bovendien beschikt het programma over een handige zoekfunctie, waardoor je op artiesten en videotitels kunt zoeken.

VoordelenNadelen
eenvoudige interfaceer zit adware in het pakket, als extra software.
vriendelijk in gebruik
meerdere videoformaten
video’s van meerdere websites downloaden

5. YT-Saver

YT-Saver wordt veel gebruikt en is een prettig programma, om mee te converteren. Dit komt doordat er geen irritante adware in het programma aanwezig is en video’s makkelijk omgezet kunnen worden. Je plakt de URL in de videobalk en kiest uit diverse bestandstypen en kwaliteiten.

VoordelenNadelen
veelzijdig programmaNa drie downloads moet je voor het programma betalen, om verder te kunnen.
ondersteunt onder andere Spotify, Facebook, YouTube, Vimeo, Soundcloud en Vevo.De gratis proefversie is zeer beperkt.
veel verschillende videoresoluties mogelijk
je kunt complete afspeellijsten en albums downloaden
razendsnelle downloads
videoteksten in verschillende talen te downloaden.

6. iTubeGo YouTube Downloader

Je kunt lange video’s, razendsnel downloaden. Een hele film of afspeellijst, kan met enkele minuten omgezet zijn. Bovendien kun je zelf je gewenste downloadsnelheid kiezen. Je kunt ook meerdere video’s in een klik omzetten en opslaan. Met de geïntegreerde navigatie, kun je eenvoudig gewenste video’s opzoeken. Je kunt een eerder bekeken video ook eenvoudig terugvinden.

VoordelenNadelen
perfecte downloadsnelheidbetaalde licentie en geen gratis versie.
goede audiokwaliteit
meerdere video’s tegelijk downloaden
ondertitels ook te downloaden (in meerdere talen)
iTubego-platform om URL’s op te slaan.

7. Y2mate

Je kunt gemakkelijk video’s met Y2mate omzetten en op je device opslaan. Kies uit de gewenste resolutie, videoformaat en audiokwaliteit. Sla vervolgens de video eenvoudig op.

Een groot nadeel is dat Y2mate over aardig wat advertenties beschikt. De adware zit vaak in een download verpakt, waardoor het langer duurt, voordat je de video kunt downloaden. Ondanks de mooie vormgeving, leiden de advertenties sterk af.

Je kunt wel makkelijk de URL kopiëren en in de balk plakken, waarna je eenvoudig op de knop “converteren” kunt drukken. Je krijgt vervolgens verschillende videokwaliteiten te zien, waaruit je kunt kiezen. Vervolgens kun je de gewenste resolutie downloaden.

VoordelenNadelen
alle audioformaten omzettenheel veel adware op de website en tijdens het downloaden
snel en eenvoudig converterenwerkt slecht op Android
makkelijk de video- of audioresolutie kiezenkan goed YouTubevideo’s downloaden, maar niet van andere websites.
mogelijkheid om downloads naar Dropbox of Google Drive te uploaden.

8. Wondershare UniConverter

De software zit vol met efficiënte functionaliteiten en beschikt over een elegante vormgeving. Je kunt uiteenlopende video’s downloaden en omzetten. Behalve YouTube, zijn er nog tal van andere platformen mogelijk. Ook zijn er veel verschillende bestandstypen te converteren. Naast converteren, kun je zelfs dvd’s met de video’s maken. Ook kun je alle verschillende bestanden comprimeren.

VoordelenNadelen
veel tools en mogelijkhedenVoor alle tools, moet je voor de software betalen. De gratis versie heeft minder mogelijkheden en beschikt over beperkingen.
uitgebreid aantal video-indelingen (MP4, mp3, mov, avi, m4a, QuickTime, etc.)
fraaie interface
Makkelijk in gebruik

9. YTD Video Downloader

Eigenlijk laat dit programma video’s van elke website toe. Hierdoor zijn er eindeloos veel opties. De populairste bestandssoorten kunnen worden geconverteerd. Je kunt dan ook uitstekende video- en audiokwaliteit verwachten.

Het downloaden gaat op een fijne manier, waardoor je snel meerdere video’s om kunt zetten.

VoordelenNadelen
video’s converteren en afspelenbatch downloads zijn niet mogelijk
goede software-update met meer mogelijkheden en minder storingendownloadsnelheden kunnen sterk wisselen
downloads kunnen gepauzeerd wordende gratis versie kan een enkele video per keer verwerken.
kan de bestanden netjes ordenen, tijdens het opslaan.

10. Converto

Met dit programma, kun je online video’s omzetten en downloaden. Je hoeft dus geen speciale software te installeren. Omdat je de URL invoert, kun je de video’s snel en zonder gedoe, downloaden. Het programma werkt eenvoudig, zonder enige kennis nodig te hebben. Het is daarom ook op elk besturingssysteem en elk apparaat te gebruiken.

Je hebt wel erg veel last van advertenties, waardoor je aandacht wordt weggetrokken. Alleen openen de advertenties niet automatisch, met pop-ups. Dat is dan weer een pluspunt. Helaas kunnen er geen video’s van meerdere kanalen geconverteerd worden. Hij converteert alleen YouTube-video’s, op de juiste manier, naar MP3. Het is daarom een simpele, maar goede converter.

VoordelenNadelen
simpel en makkelijk te gebruikenweinig opties, alleen simpele downloads en conversies
op elk apparaat op te roepen, omdat de versie online staatbeperkte geldigheid van een download (max. 24 uur).
prettig en overzichtelijk ontwerp.

Welke Youtube converter kiezen?

Er zijn zoveel online video-converters dat je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Daarom is het handig, om goede converters te gebruiken, die veilig voor je computer zijn.

Sommige converters zitten vol met virussen en adware. Let daar goed op.

Maar het is zonde, om voor een video-converter te betalen, als je deze alleen voor de hobby gebruikt. Er zijn namelijk voldoende gratis mp3-converters beschikbaar, die ook over talloze mogelijkheden beschikken.

Remon Hendriksen
Remon schrijft graag over Tech, Gadgets en Software. Heeft ook nog eens een voorliefde voor Data en SEO. Zijn ICT opleiding komt hier nog regelmatig van pas.