hoe kom je in de it branche

4 manieren waarop je in de IT branche terecht komt

De IT industrie in Nederland is groeiende. Een van de mooiste zaken van deze sector is hoe divers het eigenlijk is. Mensen van allerlei achtergronden werken hard om verbetering of oplossingen te bieden aan zowel consumenten als bedrijven. Daarbij heeft ieder persoon een ander verhaal achter hoe ze in deze industrie zijn beland. In deze blog vertellen we je welke soorten verhalen het meeste voorkomen op dit gebied zodat je een beter perspectief hierop krijgt.

Via een online cursus

In de eerste plaats belanden veel mensen in de IT industrie via een online cursus. Er zijn namelijk veel online cursussen te vinden op het gebied van IT. Denk dan bijvoorbeeld aan een cursus coderen. In dit soort cursussen leert men ook naar welke eigenschappen bedrijven zoek voor bepaalde functies als een full stack developer. Plekken als Icttrainingen.nl zijn enorm populair qua plek om cursussen te volgen. Wanneer je dus in de IT industrie werkt, zul je veel van dit soort mensen tegenkomen.

Door middel van Youtube videos

Ten tweede belanden veel mensen in de IT industrie door middel van Youtube videos. Er zijn namelijk een aantal Youtubers die bepaalde video’s uploaden met betrekking tot het leren programmeren, coderen en andere IT gerelateerde onderwerpen. Dergelijke video’s zijn zeer nuttig om te volgen als je meer informatie zoekt over bepaalde technische onderwerpen en ze helpen je bovendien op weg met het leren van een specifiek programma of taal. Hoewel dit een vrij ongebruikelijke manier is om in de IT industrie te belanden, hebben veel mensen hier al hun voordeel mee gedaan.

Na een ICT bachelor

Verder belanden veel mensen in de IT industrie na het afronden van een ICT bachelor. De meeste bedrijven verwachten dat hun IT medewerkers gespecialiseerd zijn in bepaalde codering staken of softwareontwikkeling en om hieraan te voldoen is een bachelor in de informatica noodzakelijk. Deze bachelors bieden je niet alleen het technische begrip dat je nodig hebt om mee te draaien bij bedrijven, maar ook een waardevolle ervaring om je verder te helpen bij het zoeken van een baan in de IT sector.

Via via

Tot slot belanden veel mensen in de IT industrie via via. Dit komt voornamelijk doordat mensen die al langer in deze sector werkzaam zijn, hun netwerk gebruiken om anderen te helpen met het vinden van een baan hierin. Vooral in het geval van beginnende IT’ers is dit een belangrijke weg om carrière te maken. Maar ook bedrijven kunnen hier hun voordeel mee doen en zo nieuwe talenten aantrekken die voor hen zullen werken.

Al met al zijn er vele unieke manieren waarop mensen in de IT industrie komen en voor elke persoon geldt een ander verhaal.

Wat is jouw verhaal?